MENU

Uitslagen UIAA Ice Climbing World Cup in Saas-Fee in Zwitserland

De unieke ijsklimwand die zich bevindt in een pakkeergarage in Saas-Fee op een hoogte van 1800 meter had de eer om het UIAA ijsklimseizoen af te sluiten. Meer dan 100 atleten van 19 verschillende landen hebben deelgenomen aan de UIAA Ice Climbing World Cup in Saas-Fee in Zwitserland. Marianne van der Steen heeft tijdens de wedstrijd voor een spektakel gezorgd en behaalde de vierde plaats op het onderdeel Lead.

Spannende strijd in een unieke ijsdome

Marianne van der Steen, Dennis van Hoek en Line van der Berg hebben van 27 t/m 29 januari 2023 in Saas-Fee deelgenomen aan de UIAA Ice Climbing World Cup. Dit event werd voor de 23e keer gehouden in Saas-Fee en is dankzij de adembenemende locatie de 'Ice Dome' zowel voor de topatleten als de talrijke fans een sportief hoogtepunt.

Ice Dome Saas-Fee. Foto: Robert Hendriksen

Ruim 100 topatleten uit 19 verschillende landen gingen de strijd aan in de 32 meter hoge Ice Dome. Marianne van der Steen ging erg goed van start en behaalde in de kwalificaties Lead de zevende plaats en mocht zichzelf laten zien tijdens de halve finale. Hier klom ze erg sterk en mocht zichzelf als tweede prijzen. De volgende dag was de finale lead. Hier belande ze net naast het podium op de vierde plaats. Line van der Berg en Dennis van Hoek hadden minder geluk. Line werd 18e en Dennis werd 32e op het onderdeel Lead.

Dennis van Hoek Foto: Robert Hendriksen Marianne van der Steen. Foto: Robert Hendriksen

Voor Dennis en Line lag de focus na de kwalificatie Lead op het onderdeel Speed. Dennis behaalde in de kwalificaties Speed de 9e plaats en eindigde in de finale op de 10e plaats met een tijd van 12.70 seconden. De kwalificaties bij de dames ging voorspoedig. Line van der Berg behaalde in de kwalificaties de zesde plaats en eindigde op de achtste plaats met een tijd van 26.93 seconden. Marianne van der Steen volgde haar net op met een zevende plaats in de kwalificaties en een 10e plaats in de finale Speed met een tijd van 27.62 seconden.