MENU

Internationaal goud tijdens UIAA Ice Climbing European Cup 2022

Een spetterende start voor Marianne van der Steen en Dennis van Hoek! Zij sleepten op 26 november 2022 allebei de eerste prijs in de wacht op de UIAA Ice Climbing European Cup in Žilina in Slowakije.

Geweldige start van het ijsklimseizoen

Marianne van der Steen en Dennis van Hoek hebben op 26 november 2022 in Slowakije een fantastische strijd geleverd. Beiden wonnen ze goud. Een geweldige start van het ijsklimseizoen voor de Nederlanders.

“Een eerste wedstrijd is altijd een uitdaging, je weet gewoon niet waar je staat op dat moment. Uiteindelijk wonnen we, denk ik, door onze ervaring. Normaal gesproken kennen bepaalde atleten de grepen omdat het voor hen een thuiswedstrijd is. Dit keer kende niemand de grepen”, aldus Marianne.

Foto door: Ivo Sulek Foto door: Ivo Sulek

Tijdens de trainingen heeft het duo veel lange passen geoefend. Dat in combinatie met het voorzichtig bewegen in de route, worp uiteindelijk zijn vruchten. De passen in de finale waren goed te doen. Dennis maakte een spectaculaire dyno en klom daarmee zes finalisten voorbij. Medefinalist David haalde dezelfde dyno, maar viel hogerop uit door een verkeerde greep te pakken.

“De route lag ons bijzonder goed", aldus Marianne.

Zowel bij de mannen als bij de vrouwen stonden er sterke deelnemers uit Zwitserland, Frankrijk, Polen en Amerika aan de start. Het belooft een spannend ijsklimseizoen te worden.

VOLLEDIGE UITSLAG

Volg Marianne en Dennis dit ijsklimseizoen

Dit seizoen doen Marianne en Dennis met de volgende wedstrijden mee:

Petzl NK IJsklimmen 2022

Word je nu zelf enthousiast en wil je meedoen aan een wedstrijd op eigen bodem? Schrijf je dan in voor de zevende editie van het Petzl NK IJsklimmen op 10 december 2022. Je kunt deelnemen vanaf 16 jaar en als je lid bent van een nationale klim- of bergsportfederatie.

Meld je vandaag nog aan

Terug naar overzicht