MENU

Petzl NK IJsklimmen + Rab OSK IJsklimmen 2022

Op zaterdag 10 december 2022 vindt in Utrecht de zevende editie van het Petzl NK IJsklimmen op de drytoolwand van klimmuur Kalymnos plaats. De NKBV organiseert dit kampioenschap samen met Sportcentrum Olympos én de NSAC & USAC als een gecombineerde wedstrijd met het Rab OSK IJsklimmen. Het wordt dus één wedstrijd met twee kampioenschappen, lees: twee uitslagen.

Deelnemen

In principe kan iedereen vanaf 16 jaar aan de wedstrijd deelnemen die lid is van een nationale klim- of bergsport federatie. Je hebt dus geen UIAA-wedstrijdlicentie nodig. Voor deelname aan het Open Studenten Kampioenschap dien je ook in het bezit te zijn van een studentenkaart.

Deelnemers kunnen zich aanmelden in het WAS. Rechtsboven op de inlogpagina zit een knop "account aanmaken", waar je een gratis account kunt aanmaken. Het inschrijfgeld bedraagt €20,- .

Lijkt het je leuk om deel te nemen aan een internationale ijsklimwedstrijd? Dan is dit het uitgelezen moment, meld je vandaag nog aan!

Spectaculair om naar te kijken

IJsklimwedstrijden vinden plaats op drytoolwanden. In deze vorm zijn de wedstrijdroutes technisch moeilijker te maken dan pure ijsklimroutes. Daarnaast zijn de routes beter constant te houden tijdens de wedstrijd en gaat de wedstrijd gewoon door als het dooit. Het gebrek aan ijsklimroutes in Nederland is dus geen enkel bezwaar voor het houden van een Open NK IJsklimmen. Het is waanzinnig spectaculair om naar een wedstrijd te kijken waar atleten vaak letterlijk aan het uiterste puntje van hun bijl hangen en een minieme verkeerde beweging tot een val kan leiden. Als toeschouwer zit je dan óók op het uiterste puntje, maar dan van je stoel.

Sta je te popelen om deze wedstrijd bij te wonen? Kom dan kijken.

Meer informatie

Het Open NK IJsklimmen 2022 vindt plaats bij de klimmmuur Kalymnos in Sportcentrum Olympos Utrecht.

Parkeren

Op circa 150 meter afstand van Sportcentrum Olympos ligt P+R De Uithof, een nieuwe overdekte parkeergarage met 2000 plaatsen, waarvan er 500 bestemd zijn voor openbare Park + Ride.

  • In de P+R kun je eenvoudig overstappen op de bus; in de P+R stopt Buslijn 28.
  • Een parkeerkaartje is hier altijd een hele dag geldig en kost € 4,50.
  • Een parkeerkaartje is ook inclusief OV naar de binnenstad en terug, voor maximaal 5 personen en de hele dag geldig.
  • Navigatie: direct naast de A28, afslag 2. Volg de borden P+R De Uithof.
  • Er zijn oplaadpunten voor elektrische voertuigen en elektrische fietsen aanwezig.
  • 7 dagen per week en 24 uur per dag geopend; er is altijd een beheerder aanwezig.

Openbaar vervoer

Vanaf Utrecht Centraal pak je tram 22 naar de halte Utrecht P +R Science Park. Vervolgens is het drie minuten lopen naar het sportcentrum.