MENU

Uitslagen UIAA Ice Climbing World Cup in Champagny-en-Vanoise, Frankrijk

Het was een winters spektakel afgelopen weekend in Champagny-en-Vanoise in Frankrijk. Hier deden Marianne van der Steen en Dennis van Hoek mee aan de UIAA Ice Climbing World Cup 2023. Je leest de resultaten hier.

IJskoud klimmen

Marianne van der Steen en Dennis van Hoek hebben van 19 t/m 21 januari 2023 in Champagny-en-Vanoise meegedaan aan de UIAA Ice Climbing European Championships en de UIAA Ice Climbing World Cup. De temperaturen van -20°C zorgden voor een prachtig winterlandschap en het echte ijsklimgevoel.

De ochtend van de eerste dag van de wedstrijd was succesvol, zowel Dennis als Marianne halen de halve finales Lead. Technische problemen op de route zorgden voor een kleine vertraging, maar uiteindelijk konden ze dan toch starten. Marianne was als eerste aan de beurt en werd hard aangemoedigd door het Britse team. Ze is tijdens de halve finale Lead op de 7e plek geëindigd. Dennis had wat minder geluk. Hij was naar eigen zeggen te snel ingestapt waardoor hij niet het resultaat behaalde dat hij voor ogen had. Hij behaalde in de halve finale de 7e plaats en eindigde in de finale als 14e.

De volgende ochtend stond het onderdeel Speed op het programma. In 22 seconden klom Marianne naar boven. Dennis deed dit in 11 seconden. Tijdens de tweede run gleed Dennis uit op het ijs en behaalde hij dezelfde tijd. Helaas net te langzaam voor de finales waar hij 10 seconden voor nodig had. Marianne eindigde op dit onderdeel als 8e en Dennis als 18e.

Op de spectaculaire ijswand behaalde Marianne van der Steen tijdens de finale van de World Cup de 5e plaats op het onderdeel Lead.

Voor de Europese teamranking pakten Marianne en Dennis de 3e plek op het podium. Knap voor een twee-koppig team tegenover het grote team uit Liechtenstein dat op de 2e plaats eindigde en het Zwitsers team dat de 1e plek behaalde.

VOLLEDIGE UITSLAG WORLD CUP

Finale Speed - Dennis van Hoek

Finale Speed - Marianne van der Steen

Finale Lead - Marianne van der Steen

Volg Marianne en Dennis dit ijsklimseizoen

Dit seizoen doen Marianne en Dennis met de volgende wedstrijden mee:

Terug naar overzicht