MENU

Uitslagen UIAA Ice Climbing European Cup 2022/23 in Brno, Tsjechië

Marianne van der Steen en Dennis van Hoek streden weer voor een plaats op het podium. Op 3 december 2022 sleepte Marianne de tweede plaats binnen. Dennis werd vierde op het UIAA Ice Climbing European Cup 2022/23 in Brno, Tsjechië.

Wat pech, maar wel tevreden

Marianne van der Steen en Dennis van Hoek hebben op 3 december 2022 in Tsjechië gestreden voor het podium. Marianne is geëindigd op de tweede plek en Dennis heeft net het podium niet gehaald en einidigde op de vierde plaats.

“We zaten allemaal behoorlijk dicht bij elkaar. Gelukkig weet ik dat ik fysiek nog veel progressie kan maken de komende maanden. Dus best wel heel tevreden. Echt niet verwacht dat ik zo ver zou komen!”, aldus Marianne.

Foto door: Robert Hendriksen Foto door: Robert Hendriksen

Dennis deed het heel goed. Hij was één van de vier deelnemers die een handjam kon uitvoeren maar kwam in tijd en uithoudingsvermogen net te kort voor een podiumplaats.

“Het was, zoals we vooraf wisten, een vermoeiende wedstrijd. Vijf routes klimmen is echt veel. Vijf keer jezelf 100% aan zetten, zelfs als de route makkelijk is, kost veel energie. Zowel mentaal als fysiek.", aldus Marianne.

Marianne en Dennis zijn zich nu aan het voorbereiden op het Petzl NK IJsklimmen 2022 op 10 december.

VOLLEDIGE UITSLAG

Foto door: Robert Hendriksen

Volg Marianne en Dennis dit ijsklimseizoen

Dit seizoen doen Marianne en Dennis met de volgende wedstrijden mee:

Petzl NK IJsklimmen 2022

Meedoen aan een wedstrijd op eigen bodem? Schrijf je dan in voor de zevende editie van het Petzl NK IJsklimmen op 10 december 2022. Je kunt deelnemen vanaf 16 jaar en als je lid bent van een nationale klim- of bergsportfederatie.

Meld je vandaag nog aan

Terug naar overzicht