MENU

Het Oostenrijkse Gastein is een heerlijke plek voor een relaxte wandelvakantie. In dit dal van zo’n veertig kilometer lang liggen de dorpen Bad Gastein, Dorfgastein en Bad Hofgastein met elk hun eigen charme. Je bent hier op en top in de Alpen, met groene weiden, prachtige bergmeren en natuurlijk altijd de bergtoppen op de achtergrond.

Afstand

923 km vanaf Utrecht

Tochtenwiki

Hutten in dit gebied

Tochtenwiki

Tochten in dit gebied

Lokaal

Bekijk lokale website

Forum

Praat mee op het forum

De Gastein Trail

Als je echt de pracht en veelzijdigheid van Gastein wilt beleven, dan wandel je de meerdaagse tocht Gastein Trail. In totaal ben je over de 75 kilometer en 4643 hoogtemeters zes dagen onderweg van noord naar zuid. Onderweg wandel je natuurlijk over de uitgestrekte alpenweides, maar ook over smalle paadjes en hoog door de bergen. Overnachten doe je onderweg in berghutten die op flinke hoogte liggen. Aan het einde van de route daal je af richting de bewoonde wereld, waarbij je in Bad Gastein eindigt. Zes dagen lang niets anders aan je hoofd dan de prachtige omgeving van Gastein, je komt als herboren terug.

Themawandelingen

Als je eens wat anders wilt, of wanneer je op vakantie bent met het hele gezin, zijn de themawandelingen in Gastein een uitkomst. Zo leer je bijvoorbeeld meer over hoe de bergwereld lang geleden is ontstaan, hoor je de spannendste sagen en legenden die zich afspeelden in dit dal of kom je onderweg te weten welke paddenstoelen eetbaar zijn en welke niet. De routes zijn duidelijk gemarkeerd en je kunt ze dus zonder gids afleggen. Naast alle informatie onderweg geniet je ook gewoon van de natuurpracht van Gastein.

Gastein geschikt voor alle soorten wandelaars

Maar ook als een meerdaagse wandeling niet jouw ‘cup of tea’ is, ben je in Gastein aan het juiste adres. Je kunt namelijk de hoogte in en over steile bergpaden het hele dal overzien, maar het hóeft niet. Je kunt gewoon wat lager blijven en heerlijke wandelingen maken zonder al teveel hoogtemeters.

Ook als je gaat wandelen om bij te tanken of lekker samen de vakantie door te brengen is Gastein een geweldige plek. Bovendien is wandelen niet het enige wat je hier kunt doen. Ook klimmen, fietsen, zwemmen of zelfs paardrijden zijn activiteiten die je hier kunt doen. Aan het einde van de dag geniet je na in een zwembad met zicht op de bergtoppen of in één van de thermen. Gastein staat namelijk ook bekend als kuuroord.

Bereikbaarheid

Gastein ligt in het hart van Oostenrijk, op zo’n 90 kilometer van Salzburg. En of je er nu een flinke wandeltocht gaat maken in zomer, of de latten onderbindt in de winter, Gastein is gemakkelijk te bereiken vanuit Nederland. Je kunt natuurlijk zelf met de auto gaan, zodat je ter plekke makkelijk uitstapjes kunt maken, maar Gastein is ook goed aan te reizen met de trein. Wil je vliegen, dan doe je dat op Salzburg en reis je verder met een huurauto, de trein of een shuttle.

Blogs

21.09.2021

Gastein trail: deel 2

Lees verder
15.09.2021

Over bloeiende heide langs almen op de Gastein trail

Lees verder
06.09.2021

Fris groen in Gastein

Lees verder