MENU

Ontdek het mooie SalzburgerLand met haar rijke cultuur en geschiedenis, zoals de Krimmler Wasserfälle, Grossglockner Hochalpenstraße, de vesting Hohensalzburg, en charmante dorpjes als Hallstatt en Zell am See. Of je nu een adrenalinejunkie bent of wilt genieten van de rust van de natuur, het SalzburgerLand heeft voor elk wat wils en is een must-visit bestemming.

Tochtenwiki

Hutten in dit gebied

Tochtenwiki

Tochten in dit gebied

Lokaal

Bekijk lokale website

Forum

Praat mee op het forum

Ultieme meerdaagse wandeltocht

Salzburger Almenweg

Ultieme meerdaagse wandeltocht

De meeste mensen kiezen voor de Salzburger Almenweg omdat ze een meerdaagse tocht door de bergen willen maken. Maar de keuze is reuze: je kunt in de avond ‘terug’ naar het dal en daar overnachten om de volgende dag weer omhoog te gaan voor een volgende etappe. Of je slaat een paar etappes over. De flexibiliteit is groot, bagage kan worden gehaald en gebracht, tussentijdse transfers zijn mogelijk… de keuze is aan jou om de optimale route samen te stellen.

De route telt in totaal zo’n 350 kilometer. Opgedeeld in 25 etappes van verschillende lengtes en moeilijkheidsgraad. De kortste etappe is ca. 8,5 kilometer, de langste 22 kilometer. Op de totale route liggen maar liefst 120 traditionele berghutten, een unicum! Niet alleen om te overnachten maar ook voor een lunch of gewoon om even uit te rusten.

Blogs

20.06.2024

Huttentocht Salzburger Almenweg

Lees verder
27.03.2023

De BergeSeen Trail in het Salzkammergut

Lees verder
21.09.2021

Gastein trail: deel 2

Lees verder