MENU

oostenrijk

Oostenrijk is al decennia immens populair onder Nederlandse bergwandelaars. En niet voor niets. De bergsportmogelijkheden zijn hier vrijwel onuitputtelijk. Driekwart van het land bestaat namelijk uit middel- en hooggebergte. Dit betekent dat alpinisten zich kunnen uitleven op de vele drieduizenders maar dat het zeker ook een geweldige bestemming is voor bergwandelaars en voor families. Dagwandelingen, meerdaagse huttentochten of een serieuze bergbeklimming; hier kan het allemaal.
De hoogste berg van Oostenrijk is de Grossglockner met 3797 meter. Aan de voet van deze reus vind je de grootste gletsjer van Oostenrijk; de Pasterze. Een groot deel van Oostenrijk wordt ingenomen door de Oost-Alpen. Bekende wandelgebieden zijn Tirol, Vorarlberg, Salzburgerland, Steiermark en Karinthië. Ieder gebied heeft zo zijn eigen karakteristieken maar overal wandel, klauter of klim je midden in de overweldigende natuur. Bergtoppen met eeuwige sneeuw, almweiden, dichte bossen en kristalheldere meertjes zijn hier altijd dichtbij. Als je de natuur in zijn meest oorspronkelijk vorm wilt opzoeken, ga dan naar het Nationaal Park Hohe Tauern. Dit park is het grootste nationale park in de Alpen met maar liefst 266 bergtoppen van 3.000 meter en hoger, 342 gletsjers en 551 bergmeren. Ruige natuur, adembenemende panorama’s, heel veel zeldzame planten en dieren en vooral rust en stilte zijn de belangrijkste ingrediënten van dit unieke natuurgebied.

Als je er over denkt met je gezin de bergen in te gaan, weet dan dat Oostenrijk er alles aan doet om bergwandelen met kinderen aantrekkelijk te maken. Zo zijn er veel ‘belevenispaden’ en routes waar kinderen op een speelse manier met de natuur in de bergen kennismaken. Een ander spannend uitje voor kids is natuurlijk een overnachting in een echte berghut. Probeer daar trouwens samen eens een Oostenrijkse specialiteit als apfelstrudel, kaiserschmarren of germknödel. Gemütlicher wordt het niet!

Wil je even een dagje je kuiten laten rusten? Dan zijn de steden Innsbruck en Salzburg leuke bestemmingen. Je kunt er lekker rondwandelen, shoppen of barokke gebouwen bekijken en altijd zijn daar die besneeuwde bergtoppen op de achtergrond.

Suggesties

Vind een tocht die bij jou past

{* tour.title *}
{* translateDifficulty(tour.rating.difficulty) *}
{* tour.category.name *}
{* formatTime(tour.time.min) *} uur
{* formatKilometers(tour.length) *} km
{* tour.elevation.maxAltitude *} m
{* tour.elevation.minAltitude *} m
Bekijk tocht