MENU

Zoek de rust op in de bergen

Met het openen van veel Europese grenzen kunnen we onze horizon letterlijk weer verbreden. Hoewel de regering reizen buiten Europa nog afraadt, zijn de meeste populaire Europese vakantielanden weer toegankelijk voor Nederlanders.

Liefde voor de Alpen

Tijdens de coronacrisis heeft wandelen in Nederland een flinke impuls gekregen. Door de versoepeling van de coronamaatregelen in verschillende landen kunnen we ook weer naar de Alpen reizen. Met name in deze tijd is het aantrekkelijk om naar de bergen te gaan als je de drukte wilt vermijden. De bergen bieden rust, frisse lucht, stilte en natuurlijk een overvloed aan adembenemende natuur. Na de wandelpaden in Nederland te hebben (her)ontdekt, is het tijd om weer van onze geliefde bergen te genieten.

Vermijd drukte

Klim- en bergsporten is geweldig. Waar je ook klimt, welke tocht je ook maakt, de natuur speelt altijd een grote rol. De bergpaden, alpenweide, het klauteren in rotsachtig terrein of balanceren op smalle paden, juist door de natuur en rust op te zoeken, vermijd je de drukte van steden. Bovendien kun je met eigen vervoer de bestemming bereiken. En mocht in het land van bestemming de code plotseling teruggaan naar oranje of rood, dan kun je met eigen vervoer relatief eenvoudig terug naar huis.

7 basisregels Corona Bergsportlanden open Op huttentocht Overichtspagina Corona

Bewust de bergen in

Welke tocht je ook maakt, de natuur speelt altijd een grote rol. Als bergsporters hebben we een grote verantwoordelijkheid om deze te behouden en te beschermen. Probeer je impact op de natuur te minimaliseren en je tocht zo duurzaam mogelijk te organiseren. We helpen je op weg.

10 TIPS BEWUST DE BERGEN IN

Op reis met Bergsportreizen

Alle maatregelen die verspreiding van het coronavirus voorkomen, zijn ook van invloed op het huttenleven. Vind je het ingewikkeld om dat nu zelf te organiseren? Ga dan deze zomer mee met een georganiseerde reis of cursus. Kijk op de site van Bergsportreizen of er iets voor jou tussen zit. We hebben nog plek op een aantal reizen.

bergsportreizen

Verzekering

Als je op vakantie gaat en je hebt de NKBV-reisverzekering, dan is deze 'gewoon' van kracht. Corona gerelateerde schade is gedekt indien:

  • Het reisadvies van het betreffende land op groen of geel staat

  • In het betreffende land toeristen uit Nederland welkom zijn
  • Je je houdt aan de corona richtlijnen in het betreffende land

Wat gebeurt er tijdens mijn verblijf als het betreffende land in 'lockdown' gaat en ik noodgedwongen langer moet blijven? Deze en meer vragen met betrekking tot de NKBV-verzekering en het coronavirus vind je op onze verzekeringspagina.

NKBV verzekering