MENU

Oostenrijk
Gastein

Het Oostenrijkse Gasteinertal, oftewel het dal van Gastein, is een heerlijke plek voor een relaxte wandelvakantie. In het dal van zo’n veertig kilometer lang liggen de dorpen Bad Gastein, Dorfgastein en Bad Hofgastein met elk hun eigen charme. Je bent hier op en top in de Alpen, met groene weiden, prachtige bergmeren en natuurlijk altijd de bergtoppen op de achtergrond. In de uitlopers van de Hoge Tauern liggen honderden kilometers aan wandelpaden en vanaf hier is het Nationalpark Hohe Tauern makkelijk bereikbaar. Gastein is dan ook een geweldige uitvalsbasis voor prachtige wandelingen door de natuur.

Het nationale park Hoge Tauern is een bezoek waard

Nationaal Park Hohe Tauern staat bekend als één van de mooiste wandelgebieden van Oostenrijk. Het natuurgebied is het grootste nationale park van Centraal-Europa en ligt op de grens van Karinthië, Salzburg en Ost-Tirol. Het Gasteinertal beslaat zo’n 600 kilometer aan wandelpaden binnen de grenzen van het park, waarin je langs gletsjers, bergmeren, watervallen en alpenweiden loopt.
In Gastein heb je grote kans om tijdens je wandeling marmotten tegen te komen, en wandel je tussen de alpenrozen en dennen van honderden jaren oud. Pauzeer aan de oever van een bergmeer en laat de omgeving goed op je inwerken.

Via de Gastein Trail in zes dagen door het Salzburgerland

Als je echt de pracht en veelzijdigheid van Gastein wilt beleven, dan wandel je de meerdaagse tocht Gastein Trail. In totaal ben je over de 75 kilometer en 4643 hoogtemeters zes dagen onderweg van noord naar zuid. Onderweg wandel je natuurlijk over de uitgestrekte alpenweides, maar ook over smalle paadjes en hoog door de bergen. Overnachten doe je onderweg in berghutten die op flinke hoogte liggen. Aan het einde van de route daal je af richting de bewoonde wereld, waarbij je in Bad Gastein eindigt. Zes dagen lang niets anders aan je hoofd dan de prachtige omgeving van Gastein, je komt als herboren terug.

Gastein geschikt voor alle soorten wandelaars

Maar ook als een meerdaagse wandeling niet jouw ‘cup of tea’ is, ben je in Gastein aan het juiste adres. Je kunt namelijk de hoogte in en over steile bergpaden het hele dal overzien, maar het hóeft niet. Je kunt gewoon wat lager blijven en heerlijke wandelingen maken zonder al teveel hoogtemeters.
Ook als je gaat wandelen om bij te tanken of lekker samen de vakantie door te brengen is Gastein een geweldige plek. Bovendien is wandelen niet het enige wat je hier kunt doen. Ook klimmen, fietsen, zwemmen of zelfs paardrijden zijn activiteiten in het Gasteinertal. Aan het einde van de dag geniet je na in een zwembad met zicht op de bergtoppen of in één van de thermen. Gastein staat namelijk ook bekend als kuuroord.

Toon meer
Wat vind jij van dit gebied?
Verstuur
Forum

Bekijk het forum!

Bekijk de topics over dit gebied

Afstand vanaf Utrecht

923 km

Utrecht

Wandelen in het Gasteinertal

Inspiratie uit de Tochtenwiki

Bekijk meer

Lokale website

Bekijk de lokale website voor meer informatie.

Bekijk website
Hutten in het Gasteinertal
Naar de Tochtenwiki

Groen Gastein

Nog niets geboekt maar toch zin in de bergen?

Bekijk meer

Gastein Trail

Lees meer

Zoek een bestemming in Gastein

Wat wil je doen?
Kies een bestemming in Gastein
Niveau
Licht
Middel
Zwaar
Afstand
km
km
Duur
uur
uur
Eigenschappen
{* property.name *}Helaas...

Er zijn geen resultaten gevonden voor jouw zoekopdracht.

{* tour.title *} {* tour.startingPointDescr *}
{* translateDifficulty(tour.rating.difficulty) *}
{* translateCategory(tour.category.name) *}
{* formatTime(tour.time.min) *} uur
{* formatKilometers(tour.length) *} km
{* tour.elevation.maxAltitude *} m
{* tour.elevation.minAltitude *} m
Bekijk tocht