MENU

Italiƫ
Trentino

Het Noord-Italiaanse Trentino is een prachtige mix van Italië en Oostenrijk. De natuur is onbeschrijfelijk mooi met uitgestrekte bossen, ijskoude bergmeren en weidse hoogvlakten. En altijd met de imposante Dolomieten op de achtergrond.
Door de noordelijke ligging en de infrastructuur is de invloed van Oostenrijk groot, ondanks dat je je toch echt binnen de Italiaanse landsgrenzen bevindt. Trentino vormt samen met Zuid-Tirol de autonome regio Trentino-Zuid-Tirol.

Wandelen door de Dolomieten

In Trentino domineren de pieken van de Dolomieten. Ruiger en hoger dan bijvoorbeeld de Alpen heeft deze bergketen een enorme aantrekkingskracht op actieve bergwandelaars. In totaal is er in Trentino meer dan 5000 kilometer aan gemarkeerde wandelpaden te vinden. De bekendste wandelroutes hebben klinkende namen als Dolomiti Panorama Trek in het oostelijke gedeelte van de Dolomieten, of de Dolomiti Brenta Trek die juist aan de westkant ligt.

Meerdaagse Dolomiti Panorama Trek

Ook gedeeltelijk bekend onder de naam Dolomiti Trek King wandel je meerdere dagen door de bossen, langs meren en over hoogvlakten en overnacht je in berghutten op grote hoogte. Je hebt op meer dan 3000 meter een prachtig uitzicht als je richting de hoogten van de Marmolada-gletsjer loopt. Aan het einde van de dag kleurt de Rosengarten roze, als de ondergaande zon de hoge pieken van de Dolomieten hult in schaduwen met een roze gloed.

De meren van Trentino nodigen je uit

Bergen mogen dan het eerste zijn waar de fanatieke wandelaar aan denkt bij Trentino, de bekende meren komen ongetwijfeld op een tweede plaats. Het Gardameer is daarvan slechts een voorbeeld. Doe je een langeafstandswandeling, dan tref je ongetwijfeld de meren van de regio. Maar wil je een relatief makkelijke en vlakke wandeling maken, dan ben je rond de meren ook aan het goede adres. Er lopen goed aangegeven en vooral prachtige wandelpaden rond de meren. Ook ideaal tijdens een de warme zomer, want door de beschutting van de bomen en het koele briesje langs het water is het hier heerlijk hiken. En krijg je het alsnog te warm? Dan neem je gewoon een verfrissende duik.

Trek je je wandelschoenen aan of wordt het de fiets?

Wandelen in de Dolomieten is geweldig en geeft je de tijd om de omgeving echt goed in je op te nemen. Wil je meer kilometers maken, dan stap je op de fiets. Het is geen toeval dat bijvoorbeeld de Giro d’Italia door Trentino loopt. Door de hoogteverschillen kunnen doorgewinterde fietsers hier flink trainen. Maar ga je meer voor la dolce vita, dan geldt ook hier: zoek de meren op! Rondom de meren heb je leuke fietsroutes met een stuk minder hoogtemeters. Bovendien fiets je langs wijn- en olijfgaarden, waar je als je wilt een stop kunt maken. Er zijn genoeg opties voor zowel toerfietsers als mountainbikers van elk niveau.

Toon meer
Wat vind jij van dit gebied?
Verstuur
Forum

Trentino, Italiƫ

Bekijk de topics over dit gebied

Afstand vanaf Utrecht

1067 km

Utrecht

Blog: Alta via del Granito

Driedaagse rondwandeling door de Lagoria

Lees verder

Bekijk de lokale website

Bekijk de locale website voor meer informatie.

Bekijk website
Hutten in Trentino
Zoeken in de Tochtenwiki

Zoek een bestemming in Trentino

Wat wil je doen?
Kies een bestemming in Trentino
Niveau
Licht
Middel
Zwaar
Afstand
km
km
Duur
uur
uur
Eigenschappen
{* property.name *}Helaas...

Er zijn geen resultaten gevonden voor jouw zoekopdracht.

{* tour.title *} {* tour.startingPointDescr *}
{* translateDifficulty(tour.rating.difficulty) *}
{* translateCategory(tour.category.name) *}
{* formatTime(tour.time.min) *} uur
{* formatKilometers(tour.length) *} km
{* tour.elevation.maxAltitude *} m
{* tour.elevation.minAltitude *} m
Bekijk tocht