MENU

Baden-Württemberg is een deelstaat van Duitsland, in het zuidwesten van het land. Als wandelbestemming biedt het een brede waaier aan activiteiten, van uitdagende trails tot ontspannen rustmomenten boven op een heuvel. Dit, in combinatie met de vele culturele hoogtepunten, zorgt voor een onbezonnen vakantie op relatief korte afstand van Nederland!

Afstand

625 km vanaf Utrecht

Tochtenwiki

Hutten in dit gebied

Tochtenwiki

Tochten in dit gebied

Lokaal

Bekijk lokale website

Zwarte Woud

Het hoogtepunt voor de meeste bezoekers aan Baden-Württemberg is het Schwarzwald, het Zwarte Woud. Al in 1900 werd de eerste langeafstandsroute van 285 km hier in kaart gebracht. Nog steeds kan je over deze Westweg wandelen. Maar er zijn tal van goed bewegwijzerde routes bijgekomen, zodat iedere wandelaar hier een pad naar zijn wensen vindt.

In Baiersbronn bijvoorbeeld is er een speciaal wandelinformatiecentrum om te helpen bij het kiezen van de route die het beste bij je past. In de omliggende heuvels kun je van de ene hut naar de andere wandelen en genieten van de weidse uitzichten.

Meer naar het zuiden, in de omgeving van de Titisee en de Schluchsee, ligt de Feldberg, met 1.493 m het hoogste punt in het Zwarte Woud in de regio Hooglanden.

Bodensee

Breng tijdens je vakantie in de regio zeker een bezoek aan het bekendste meer, de Bodensee. Met de omringende Alpen is dit een leuke plek om watersport te combineren met wandelen en fietsen op gevarieerd terrein. Van vlakke routes rond het meer tot uitdagende trails in de bergen. De Bodensee is een van de grootste meren van Europa en is ongeveer 63 km lang en 14 km breed op zijn breedste punt. Het is gelegen in de deelstaat Baden-Württemberg en wordt omringd door vele pittoreske stadjes en dorpen.

Schwabische Alb

De Schwäbische Alb is een middengebergte, met hoogtes tussen 600 en 1000 meter. Hier geen kenmerkende bergtoppen, maar een hoogvlakte, die in het noordwesten afloopt in een lange, 400 meter hoge steile helling; de zuidoostrand is nauwelijks merkbaar.

De paden in de Schwäbische Alb zijn goed bewegwijzerd en zijn onderverdeeld in afstandswandelpaden en rondwandelingen. Ook rotsklimmen en wintersport – skiën en langlaufen - behoren tot de mogelijkheden. Het biedt tal van culturele bezienswaardigheden, zoals kloosters, musea en kuuroorden. Daal af in ondergrondse grotten, bezoek een sprookjeskasteel en proef de heerlijke lokale gerechten.

Blogs

21.09.2022

De Schluchtensteig: een goed begin van de herfst

Lees verder
18.10.2021

4 keer op avontuur in het Zwarte Woud - deel 2

Lees verder
08.10.2021

4 keer op avontuur in het Zwarte Woud

Lees verder