MENU

duitsland

Een echt ‘bergwandelland’ maar dan aangenaam dichtbij? Dat is wat ons betreft Duitsland. Duitsers houden van wandelen; dat blijkt wel uit de 200.000 kilometer (!) aan wandelpaden dat het land rijk is. Tel bij alle wandelmogelijkheden in de afwisselende natuur, de pittoreske dorpjes, mooie steden, het lekkere eten en de rijke cultuur op, en Duitsland heeft alles om jou een onvergetelijke (berg)wandelvakantie te bezorgen.

Baden-Württemberg is een deelstaat van Duitsland, in het zuidwesten van het land. Als wandelbestemming biedt het een brede waaier aan activiteiten, van uitdagende trails tot ontspannen rustmomenten boven op een heuvel. Dit, in combinatie met de vele culturele hoogtepunten, zorgt voor een onbezonnen vakantie op relatief korte afstand van Nederland!

Het hoogtepunt voor de meeste bezoekers aan Baden-Württemberg is het Schwarzwald, het Zwarte Woud. Al in 1900 werd de eerste langeafstandsroute van 285 km hier in kaart gebracht. Nog steeds kan je over deze Westweg wandelen. Maar er zijn tal van goed bewegwijzerde routes bijgekomen, zodat iedere wandelaar hier een pad naar zijn wensen vindt.

In Baiersbronn bijvoorbeeld is er een speciaal wandelinformatiecentrum om te helpen bij het kiezen van de route die het beste bij je past. In de omliggende heuvels kun je van de ene hut naar de andere wandelen en genieten van de weidse uitzichten. Meer naar het zuiden, in de omgeving van de Titisee en de Schluchsee, ligt de Feldberg, met 1.493 m het hoogste punt in het Zwarte Woud in de regio Hooglanden.

Voor het echte berggevoel moet je in de deelstaat Beieren in het zuiden van Duitsland zijn. Hier, op de grens met de Oostenrijkse deelstaat Tirol, ligt de hoogste berg van Duitsland; de Zugspitze. In het Wetterstein-bergmassief, waar de Zugspitze deel van uitmaakt, liggen nog veel meer serieuze bergen wat het gebied tot een echt paradijs voor de bergsporters en – wandelaars van ieder niveau maakt. Je loopt over stenige paden, rotsachtige hellingen en door dichte bossen en fleurige almen. In de glasheldere meertjes zie je de weerspiegeling van de besneeuwde bergtoppen; mooier wordt het niet.

Kortom, of je nu op zoek bent naar relaxte gezinswandelingen of meerdaagse beklimmingen en huttentochten; Duitsland staat garant voor een top-bergervaring!

Suggesties

Vind een tocht die bij jou past

{* tour.title *}
{* translateDifficulty(tour.rating.difficulty) *}
{* tour.category.name *}
{* formatTime(tour.time.min) *} uur
{* formatKilometers(tour.length) *} km
{* tour.elevation.maxAltitude *} m
{* tour.elevation.minAltitude *} m
Bekijk tocht