MENU

Nieuwe samenwerking met Trailrunning Europe

Trailrunning Europe en de NKBV gaan samenwerken. Trailrunning Europe is een community en platform waar trailrunners informatie kunnen vinden over alles wat aan trailrunning gelieerd is. Ook worden er trails georganiseerd en uitgezet. De plek bij uitstek om als liefhebber actief met trailrunning bezig te zijn.

Trailrunning Europe is dus de specialist als het gaat over trailrunning in Nederland en omstreken. Maar de bergen is voor een groeiende groep trailrunners nog onontdekt terrein. En daar weet de NKBV dan weer alles van. Een mooie combinatie dus.

Trailrunning Europe en Chris van Beem

Ruim 10 jaar geleden begon Chris van Beem met het delen van informatie over de sport trailrunning. Als grondlegger van de Trailrunning Community is hij trots dat zoveel andere (ultra)trailrunners zich hebben aangesloten bij zijn community, waar veel verhalen en praktische informatie over trailrunning worden gedeeld.
Zelf gaat zijn voorkeur uit naar de vele bergachtige gebieden. Het liefst is hij onderweg met lange (ultra)trails. Het deelnemen aan een ultra trail door de natuur van 100+ km brengt hem de uitdaging in zijn mentale en fysieke balans. De NKBV is blij met de samenwerking met deze liefhebber pur sang.

Ben jij Mountain Ready?

Trailrunning gaat over ongebaande paden, zoveel mogelijk plezier hebben en avontuur. Als jij hier blij van wordt en al helemaal van het idee dit in de bergen te doen, dan is het Mountain Ready programma iets voor jou. Het is speciaal ontwikkeld om trailrunners informatie te geven over hoe zij veilig en verantwoord de bergen in kunnen gaan. Dit workshop programma bereidt deelnemers voor om de bergen in te gaan aan de hand van verschillende workshops. Trailers in Nederland leren zo meer over hoe zij hun sport veilig en met plezier in de bergen kunnen beoefenen.

Mountain Ready workshops

De deelnemers aan het Mountain Ready workshop krijgen een compleet programma en worden tijdens 10 verschillende workshops voorbereid op trailen in de bergen. Dit is een prachtige combinatie van ervarend leren, interactieve kennissessies en samen zijn in de natuur.

De workshops bestaan o.a. uit de volgende onderdelen:

  • Naar de bergen
  • Materiaalkeuze
  • Core stabiliteit
  • Navigatie op de trails
  • Klimmen en dalen
  • Weerkunde
  • EHBBO
  • Zelfstandig onderweg

workshops

Met Bergsportreizen op trailrunreis

Na het afronden van de workshops wil je natuurlijk alles wat je geleerd hebt in de praktijk brengen. Bergsportreizen organiseert in de zomer van 2021 mooie trailrunreizen. Ben jij benieuwd hoe de eerste Bergsportreizen Trailrunreis was deze zomer? Lees dan de blog van Chris van Beem.

Naar de blog

Favoriete trails in Nederland

Welke afstand je loopt en wat je snelheid is maakt niet uit, steeds meer hardlopers ervaren hoe leuk trailrunning is. Als je meer belang hecht aan de beleving van de natuur en minder aan snelheid dan is trailrunning iets voor jou. De meeste trailrunners hebben een avontuurlijke geest en vinden het geweldig om te dwalen en ontdekken zo de mooiste routes. Samen of alleen. Omdat reizen beperkt mogelijk is vroegen we een aantal fanatieke trailrunners naar hun favoriete trails in Nederland.

Favoriete Trails in NL