MENU

Bereid je voor op de bergen met de Alternatieve Vierdaagse

Nog even flink trainen voordat je de bergen weer aandoet? Als wandel liefhebber kun je je hart ophalen, want ook dit jaar wordt de Alternatieve Vierdaagse georganiseerd. Helaas is er ook dit jaar geen Vierdaagse in Nijmegen, maar dat betekent niet dat je niet alsnog in vier dagen heel mooie wandelingen kunt maken. En voor bergsporters is het het uitgelezen moment om nog in Nederland hoogtemeters te maken voordat je weer aan het echt werk begint.

Alternatieve vierdaagse

Deelnemers lopen tijdens de Vierdaagseweek van 20-23 juli een zelfgekozen route van 5, 10, 20, 30, 40 of 50 kilometer per dag. Stichting De 4Daagse oraniseert deze alternatieve vierdaagse, zodat je als wandelliefhebber alsnog een mooie presetatie kunt neerzetten. Weliswaar niet in Nijmegen, maar door het hele land. De vernieuwde wandel app zal de gelopen route van deelnemers iedere dag volgen en registreren. Inschrijven voor De Alternatieve Vierdaagse kan hier.

De afgelopen maanden hebben we verschillende blogs met je gedeeld voor fantastische wandelingen in Nederland. Je leest ze hieronder ter inspiratie voor jouw vierdaagsewandelingen.

Veel wandelplezier!

* dit is een selectie, onder de blogs vind je nog veel meer inspiratie

De Dutch Mountain Trail

De Dutch Mountain Trail

Een pittige bergwandeling langs de hoogste toppen in de regio. Een 101 km lange route door alpenweides, langs snelstromende beken, rotswanden en met spectaculaire vergezichten vanaf elke top. Oostenrijk? Nee, Zuid-Limburg! Op de Dutch Mountain Trail waan je je in de bergen, maar dan dichtbij huis.

Dutch mountain trail

De 12 hoogste hobbels van Nederland

De 12 hoogste hobbels van Nederland

In Nederland kennen we natuurlijk geen echte bergen, toch hebben we een toppenlijstje samengesteld om te snellen. Lees hier meer over de 12 hoogste hobbels van Nederland. De hoogste top van elke provincie.

12 hoogste hobbels

Wandelen in Nationale Parken in Nederland

Wandelen in Nationale Parken in Nederland

Nationale Parken hebben een zweem van magie om zich heen hangen. Een Nationaal Park is toch een ruig gebied, vol dieren en niets dan geluiden van stromend water of het ruisen van de wind?

Ga je mee?!

Wandelen vanuit de trein.

Wandelen vanuit de trein.

Wandelen in Nederland gaat heel makkelijk vanuit de trein. Het spoornet is dicht, de hoeveelheid stations is groot. Als wandelaar biedt dat de kans om van A naar B te wandelen. Je hoeft dus niet een ‘rondje’ te lopen.

Pak de trein

Terug naar overzicht