MENU

Klim- en boulderwedstrijden

Meedoen aan een wedstrijd? De NKBV organiseert klim- en boulderwedstrijden voor alle leeftijden en elk niveau. Zo kun je als beginnende klimmer aansluiten bij de Series, een reeks wedstrijden in verschillende hallen bij jou in de buurt voor jong en oud, beginners en gevorderden. Klimmers en boulderaars die op hoog niveau klimmen en een uitdaging zoeken op landelijk niveau, kunnen terecht bij de Nationale wedstrijden.

Vier á vijf keer per jaar versturen we een nieuwsbrief met het laatste nieuws over de wedstrijdsport. Bekijk de laatste nieuwsbrief en schrijf je in voor de mailinglijst om geen wedstrijdnieuwtje te missen!

nieuwsbrief wedstrijdsport

Nationale wedstrijden - klimmen en boulderen op landelijk niveau

De NKBV organiseert samen met de Nederlandse klim- en boulderhallen vier nationale wedstrijden per jaar voor volwassenen en jeugd (in zes leeftijdscategoriën).

Nationale wedstrijden

Direct inschrijven

Wedstrijdverslagen

De Series - klimmen en boulderen voor elk niveau

Wil je wedstrijdervaring opdoen in laagdrempelige wedstrijden, jezelf meten aan andere klimmers met hetzelfde klimniveau en uitdagende routes of boulders klimmen in verschillende hallen? Schrijf je dan in voor de Serie bij jou in de buurt! Bekijk ook de veelgestelde vragen over inschrijven.

Over de Series

Direct inschrijven

Uitslagen

Organisatie en wedstrijdregels

De sportklimwedstrijden van de NKBV worden georganiseerd in Nederlandse klim- en boulderhallen met hulp van vele vrijwilligers en onder leiding van een medewerker van het bondsbureau. De sportklimwedstrijden worden georganiseerd volgens de regels van de Internationale Sportklimfederatie (IFSC), aangevuld met 'aanvullende bepalingen' voor zowel de Nationale Wedstrijden als de Series. Behalve de organisatie en regels is voor elke wedstrijd een team van routebouwers en wedstrijdjury nodig.

Jury

Routebouwers

Reglementen

Veilige Sportomgeving

FAQ over het WAS

Welke competitie past bij mij?