MENU

Buiten boulderen bij de hal

Weet jij of je in jouw regio op een buitenwand terecht kunt om te boulderen? In plaats van een rondje hardlopen of een coronaproof wandelingetje alleen of met 1 ander persoon, kun je ook een sessie boulderen op een van de boulderwanden bij de hallen. We geven je een overzicht van waar je terecht kunt.

In de bouldertuin bij Klimhal Amsterdam

Tot het begin van de coronacrisis waren plekken waar je bij de hal buiten kon boulderen schaars. De Bouldertuin van Rock Steady in Bussum was al jaren een begrip en ook bij Bjoeks in Groningen kon je terecht op mooie buitenboulders, maar het leeuwendeel van de buitenwanden bij hallen werd gebouwd toen de binnenlocaties werden gesloten. Zo bouwde De Klimmuur bij maar liefst drie locaties buitenwandjes en ging ook Block013 buiten aan de slag. Veel van deze wanden zijn weer afgebroken toen de hal open mocht. Nu de boulderhallen nogmaals hun deuren moeten sluiten, lichten we enkele buitenboulderwanden in Nederland uit.

Lees voordat je je tas pakt om buiten te boulderen het NOC*NSF protocol verantwoord sporten en neem de geldende algemene coronamaatregelen in acht. Op momenten van zwaardere coronamaatregelen moet je bij alle locaties reserveren en geldt in veel gevallen alleen toegang voor abonnees of strippenkaarthouders. Kijk op de website van jouw buitenlocatie of deze geopend is en wat de regels zijn.

De Campus

De grootste boulderhal van Nederland heeft zijn assortiment nog eens extra uitgebreid met een fraaie buitenwand. Bemachtig een plekje iedereen een op de donkerblauwe buiten schoonheid.

De buitenwand de Campus (Foto: De Campus)

reserveren

Block 013

Buiten boulderen in Tilburg kan nu ook bij Block 013. De buitenwandjes zitten vol met grepen en de ruimte is wat beperkt, maar er zit een mooi afdak boven tegen lichte regenval en voor de die-hards zijn het prima wanden om nog even een buitensessie op te plannen.

reserveren

Bruut

We blijven nog even in Brabant. Ook boulderhal Bruut in Breda heeft een buitenwand met verschillende routes waar je als het weer een beetje mee zit heerlijk kunt boulderen. Wil je je slab vaardigheden beter oefenen of juist je buikspieren in de overhang? Beiden zijn er te vinden bij de buitenwand van Bruut.

Reserveren

Rock Steady

Achter de klimhal bij Rocky Steady Bussum is een grote bouldertuin. Tussen de fluitende vogels kan je hier op verschillende boulderwandjes klimmen. Heb jij spleetklimmen weleens geprobeerd? Achterin de bouldertuin hangt de ‘ Crack Generator 3000’. Het apparaat is zo hoog als een korte boulder en in breedte verstelbaar van fingercrack (heel smal) tot offwidth (breder dan je handen) en zelfs chimney (wanneer je hele lichaam erin past). Zeker het proberen waard!

RESERVEREN

Boulderhal Energiehaven

Op de buitenwanden van Boulderhal Energiehaven in Utrecht worden elke maandagochtend nieuwe boulders gebouwd. Onder de wanden liggen strakke valmatten. Er is verlichting voor het klimmen in de late uurtjes en een afdak boven de boulders, dus ze kunnen tegen wat Hollandse spetters.

RESERVEREN

Klimhal Amsterdam

Je kent misschien de buitenwanden wel naast het spoor van station Sloterdijk? Maar wist je dat er bij Klimhal Amsterdam ook een bouldertuin is? Met gratis parkeren voor de deur!

RESERVEREN

In de bouldertuin bij Klimhal Amsterdam

Bjoeks

Behalve op de iconische klimtoren Excalibur, kun je bij Bjoeks in Groningen ook terecht in de bouldertuin. Hier kun je kiezen tussen boulderen op wandjes waar de routes met grepen zijn geschroefd en boulderen op boulderblokken met reliëf.

reserveren

Mountain Network Noardwand

Behalve de 15 routes die je bij Noardwand op de buitenwand kunt klimmen, zijn er ook nog zo'n 12 boulders om je in vast te bijten.

Reserveren

Gropo

Ook in Groningen kun je je uitleven op de buitenwand van Gropo. Je vindt op de buitenwand van Gropo een slab en lichte overhang met circa 15 routes.

Reserveren

Rijnboulder

Foto: Mountain Network Rijnboulder

Een bouldertuin waar je je boulderhart kunt uitleven met vier blokken die je uitdagen.

Reserveren

Boulderhal Kunststof

Hij staat er nog niet, maar volgens de Instagrampagina van boulderhal Kunststof zijn ook zij druk bezig met het bouwen van een buitenwand.

Openbare boulderlocaties en klimmen bij de hal

Behalve bovengenoemde buitenwanden bij de hal, zijn er in Nederland ook nog een aantal openbare locaties waar je kunt boulderen. Dat betekent dat er geen reserveringen nodig zijn, maar dat er ook geen toezicht is. Wie een klimvaardigheidsbewijs heeft, kan ook bij de klimhallen die een buitenwand hebben terecht.

OPENBARE LOCATIES buiten klimmen bij de hal