MENU

Sabina van Essen wint goud in Graz

Tijdens de European Youth Cup (EYC) in het Oostenrijkse Graz heeft Jong Oranje klimmer Sabina van Essen goud gewonnen. Een geweldige prestatie!

Vier finaletops

Tijdens de World Cup Boulder in Meiringen kregen we al een voorproefje van waartoe Sabina in staat is, toen ze zich bijna de halve finale in klom. Tijdens deze EYC deed ze er nog een schepje bovenop. De Jeugd A klimmer topte alle vier de finaleboulders, waar de concurrentie niet verder kwam dan drie. Na een spannende kwalificatieronde waarin teamgenoten Anya van Essen op een haar na de finale miste en Lisa Klem knap 17e werd, klom Sabina al naar een veelbelovend tweede plek door als enige boulder 3 te flashen, die verder door niemand werd getopt.

Meer finaleplaatsen

Behalve Sabina wisten meer Jong Oranjeklimmers te scoren tijdens deze EYC. Zo begon de eerste kwalificatiedag al veelbelovend. Voor het eerst zagen we de nieuwe oranjeklimmers Noor Witte, Briq Middelburg en Bibi Hamers in actie die gelijk een bak aan internationale ervaring opdeden. Noor wist direct hoge ogen te gooien door naar een finaleplek te klimmen, waarin ze als zevende eindigde.

Harde junioren finale

Bij de Heren Junioren was het Paul Brand die een gooi deed naar het hoogste podium. In een sterke kwalificatieronde pakte hij een vijfde plek waarmee hij hoge verwachtingen schiep voor de finale. De boulders waren echter hard, wat wel bleek uit het feit dat geen een finalist ze alle vier wist te toppen en slechts de helft meer dan één. Paul werd negende. Teamgenoten Leto Cavé, die terugkeerde naar een vingerblessure, en Mischa Radt grepen naast de finale, maar klommen sterk naar een 13e (Mischa) en 15 (Leto) plek.

volledige uitslag

Nog een EYC

De European Youth Cup Boulder in Graz was de eerste jeugdcup boulder van het seizoen. In oktober vindt ook nog de uitgestelde European Youth Cup Boulder in het Portugese Soure plaats. Veel jeugdklimmers doen vanwege het geringe aantal wedstrijden naast de EYC's ook ervaring op in het senioren circuit. Zo zagen we Sabina, Anya, Lisa, Paul en Mischa al eerder in Meiringen en Klagenfurt. De volgende wedstrijd op de planning is de World Cup Boulder/Lead in Innsbruck op 22-26 juni.

Volg het team via:

INSTAGRAM FACEBOOK

Terug naar overzicht