MENU

De kop is eraf: Don bouldert naar top 15 in Klagenfurt

Het papierwerk was veel, het wachten lang en de boulders hard, maar wat was het een feest om weer een internationale wedstrijd te hebben! Het Nederlands Team reisde afgelopen weekend naar het Oostenrijkse Klagenfurt voor de eerste European Cup Bouldering.

Voorzorgsmaatregelen

Met een PCR test voor vertrek, per bus naar de wedstrijd en verblijvend in hun topsportbubbel bereidden zeven atleten van het Nederlands Team zich voor op een coronaveilige wedstrijd. Amber Schiffeleers, Anya van Essen, Lisa Klem, Jens de Louw, Mischa Radt, Paul Brand en Don van Laere hebben de afgelopen weken zo goed en zo kwaad als het ging getraind waar mogelijk. Thuis, op buitenwanden bij hallen en eigen bouldermuurtjes haalden ze op de creatiefste manieren het beste in zichzelf naar boven. Dit weekend in Klagenfurt konden ze meten waar ze stonden op internationaal gebied.

Harde boulders

Dat het verschil in voorbereiding groot was, bleek uit het feit dat Don van Laere als enige oranje klimmer de halve finale wist te bereiken. In de afgelopen maanden hadden teams uit andere landen de mogelijkheid om door te trainen, waar dat voor het Nederlands Team onmogelijk was. Dat het ook voor de routebouwers een hele uitdaging was om het niveau van de klimmers in te schatten, bleek uit de hardheid van de boulders. In de halve finale bij de heren werden in totaal maar 5 tops genoteerd. Een pittige klus dus, maar Don wist zich goed staande te houden door twee zones te fixeren. Ook zat hij in twee boulders heel dicht bij de top. Helaas bleek dat te weinig voor een finaleplaats; hij werd twaalfde.

Met deze prestatie heeft Don zich direct geplaatst voor het WK in Moskou.

Bekijk de volledige uitslag op de website van de IFSC en selecteer IFSC Europe Adults. Nog even nagenieten van de wedstrijd? Kijk de livestream terug.

Meiringen

Next stop: Meiringen. Komend weekend reist het Nederlands Team af naar Zwitserland voor de eerste World Cup Boulder van het seizoen. Dit keer in een andere samenstelling, met alleen Don van Laere die al wat internationale meters heeft gemaakt dit jaar. Op het onderstaande lijstje mist Leto Cavé die Meiringen aan zich voorbij moet laten gaan in verband met een vingerblessure:

Dames Heren
Sabina van Essen Tim Reuser
Lynn van der Meer Mark Brand
Pleun Frank Don van Laere
Tiba Vroom

Ook de World Cup in Meiringen is te volgen via livestream. Volg het team via:

INSTAGRAM FACEBOOK

Terug naar overzicht