MENU

Adam en Janja heer en meester in Meiringen

In het Zwitserse Meiringen hebben Adam Ondra en Janja Garnbret laten zien dat ze nog steeds de top zijn van de internationale klimsport tijdens de World Cup Boulder.

Zeven Nederlanders

De langverwachte World Cup Boulder in Meiringen had een compleet andere sfeer dan voorgaande jaren. Maar hoewel een juichend uit zijn dak gaand publiek ontbrak, brachten de deelnemers en de speakers zelf de sfeer in de wedstrijd. Aan de andere kant van de camera's, zaten de kijkers met zweethandjes voor de livestream, wachtend tot hun idool de boulder instapte. Dat gold ook voor het Nederlandse publiek dat vol spanning de zeven klimmers volgde die hun mannetje stonden tussen al het bouldergeweld.

Sabina mist op een haar na de halve finale

Zo wisten de heren Tim Reuser, Don van Laere en Mark Brand alledrie enkele tops en zones binnen te halen, wat ze respectievelijk een 56ste, 47ste en 33ste plek opleverde. Bij de dames maakten Tiba Vroom (45ste), Lynn van der Meer (49ste), Pleun Frank (41ste) en Sabina van Essen hun langverwachte meters in de internationale boulderarena en wist met name Sabina hoge ogen te gooien door net naast de halve finale te grijpen. Ze werd 27ste.

volledige uitslag

Werk aan de winkel

Adam en Janja domineerden dus de wedstrijd. Voor het Nederlands Team was de World Cup in Meiringen behalve een fantastisch weerzien op afstand met klimvrienden, vooral een check op waar we internationaal staan qua niveau. Waar in omringende landen de klimmers veelal hebben kunnen doortrainen, was dat voor de Nederlandse klimmers in zeer beperkte mate mogelijk. Dat neemt niet weg dat het team er alles aan doet om topfit het seizoen te hervatten. De volgende stop is de European Youth Cup in het Oostenrijkse Graz.

Terug naar overzicht