MENU

Olympisch liveblog

In dit liveblog kun je alle nieuwtjes over en resultaten van de Olympic Qualifier Series en later ook de Olympische Spelen, terugvinden. Daarnaast voegen we hier artikelen en andere content toe die we over de Spelen of de kwalificatiewedstrijden publiceren.

17 mei: Reactie Lynn op OQ1

Lynn heeft vrijdagmiddag een reactie gegeven op haar prestaties op de eerste Olympic Qualifier.

Lees de reactie van Lynn

17 mei: Women's Lead Qualifier

Lynn heeft vrijdagochtend ook de Women's Lead Qualifier geklommen. Ze reikte tot 22 punten. Een deel van de andere klimmers haalde meer punten, een deel minder. Maar gezien de stand is het helaas niet genoeg om naar de halve finales in Shanghai te gaan. Plek veertig is waar Lynn in de gecombineerde eindstand van de Boulder & Lead Qualifier staat, terwijl de top twintig doorgaat naar de halve finales.

De halve finales zijn zaterdagochtend, de finales zijn zondag. Na zondag wordt de complete eindstand van Shanghai opgemaakt. De winnaar krijgt vijftig punten. Hoeveel Lynn er precies zal krijgen op basis van haar prestaties in Shanghai, zal zondag duidelijk worden.

16 mei: Women's Boulder Qualifier

In China heeft Lynn de eerste wedstrijd op de OQS gehad: de Women's Boulder Qualifier. Ze moest vier boulders oplossen, waarvan ze er eentje topte. Ze eindigde uiteindelijk op plek 42.

  • Boulder 1: vijf punten gehaald door Lynn (eerste zone)
  • Boulder 2: vlak voor het verstrijken van de tijd topt Lynn deze Boulder! Dat levert haar 24,5 punten op.
  • Boulder 3: Net als bij Boulder 1 behaalt Lynn de eerste zone (vijf punten). Het bereiken van de tweede zone lukt helaas niet.
  • Boulder 4: Blijkt de moeilijkste voor Lynn. Ze komt niet door de eerste passen heen en behaalt 0 punten.
  • Totaal heeft Lynn 34,5 punten gehaald. Ze eindigde daardoor op plaats 42.

15 mei: start liveblog en lancering OS-pagina

Eén dag voor het begin van de eerste Olympic Qualifier Series hebben we onze speciale pagina over de Olympische Spelen gepubliceerd. Hier kun je lezen hoe het olympische format Boulder & Lead Combined werkt, wanneer Lynn van der Meer in actie komt en waar je de Qualifier wedstrijden kunt volgen. Neem snel een kijkje!

Olympische Spelen pagina

Terug naar overzicht