MENU

Lynn van der Meer ziet af van vervolg Olympisch kwalificatietraject én Spelen

Lynn van der Meer stapt uit het Olympische kwalificatietraject en doet deze maand niet mee aan de tweede Olympic Qualifier in Boedapest. Hoewel de Spelen daarmee van de baan zijn, voelt dit voor Lynn als de juiste beslissing.

Enorme teleurstelling

Voorafgaand aan de OQS wist Lynn dat er een sterk deelnemersveld was en het daarom niet eenvoudig zou zijn om zich te plaatsen voor Parijs. Toch besloot ze de uitdaging aan te gaan en paste ze haar trainingen aan om haar kansen te vergroten. Helaas verliepen in Shanghai de kwalificatierondes van zowel Boulder als Lead niet zoals gehoopt; Lynn eindigde als 40ste van de 48. Daardoor vertrok ze uit China met een enorme teleurstelling en het gevoel alsof ze niet had kunnen laten zien waar ze de afgelopen maanden hard voor had gewerkt. Een week later evalueerde ze samen met bondscoach Aukje van Weert de hele trip naar Shanghai en de weg richting de OQS. Daaruit volgde het besluit om niet deel te nemen aan OQ 2 in Boedapest.

Reactie Lynn

“Na de evaluatie heb ik definitief besloten om niet naar Boedapest te gaan. Plaatsing voor Parijs zou onrealistisch zijn en daarnaast merkte ik aan mijzelf dat ik het niet meer zou kunnen opbrengen om nog te vechten voor iets wat onrealistisch is. Helaas valt er niets meer te halen in Boedapest.”

“Ik heb de ervaring van de OQS en alles eromheen meegemaakt in China, waar ik zeker dingen van meeneem voor de toekomst. Maar die toekomst is niet met Boulder. Dit hele traject van de afgelopen maanden heeft mij steeds meer laten realiseren waar mijn hart en passie liggen en dat is bij het Leadklimmen. Van Lead word ik gelukkig, daar krijg ik heel veel motivatie van als ik aan mijn doelen denk. En dat is het belangrijkste.”

“Voor nu is het zaak om, na dit traject dat ik met een teleurstellend resultaat beëindig, zowel fysiek als mentaal even op te laden. Na terugkomst uit China heb ik gemerkt dat het heel veel van mij heeft gevraagd. Ik kijk ernaar uit om opgeladen met nieuwe energie, motivatie en hard werken mijn doelen met Lead na te streven. Op de kalender staan nog hele mooie wedstrijden waar ik veel zin in heb.”

Lynn van der Meer boulder OQ 1 © Kazushige Nakajima Lynn van der Meer © Rein Rijke

Klimmen op de Olympische Spelen

Ondanks dat Lynn niet naar Boedapest gaat voor de tweede Olympic Qualifier en niet naar Parijs, blijven wij communiceren over de Olympische Spelen en vind je bij ons straks alle informatie die je nodig hebt om het klimmen in Frankrijk te kunnen volgen.

Overzichtspagina Olympische Spelen 2024

Terug naar overzicht