MENU

Olympische Spelen

Olympische Spelen in Parijs 2024

Deze zomer gaat de wereldtop van het klimmen de strijd met elkaar aan tijdens de Olympische spelen in Parijs. De Nederlandse Lynn van der Meer kan hier mogelijk ook aan meedoen wanneer ze via de Olympic Qualifier Series plaatsing weet te realiseren. De Qualifiers zijn van 16 t/m 19 mei in Shanghai en van 20 t/m 23 juni in Boedapest!

Alle informatie over de eerste wedstrijd in Shanghai, zoals de wedstrijdtijden, de livestream en de deelnemers, hebben we voor je op een rijtje gezet. Daarnaast houden we tijdens de Qualifiers en tijdens de Spelen in een liveblog alle ontwikkelingen bij.

Alles over OQS 1 - Shanghai Volg de liveblog

Road to Paris: De Olympic Qualifier Series

Mei en juni staan in het teken van de Road to Paris, die dan met de eerste olympische kwalificatiewedstrijd in Shanghai echt gaat beginnen voor Lynn. Op de onderdelen Boulder & Lead moet Lynn zo goed mogelijk scoren, zodat ze uiteindelijk op een hoge totaalscore uitkomt. De scores van de beide disciplines worden namelijk bij elkaar opgeteld. In juni staat deel twee van de Qualifiers op het programma. Behoort Lynn over de twee wedstrijden tot de beste twaalf (dit was eerst de top tien), dan verdient Lynn een ticket voor de Olympische Spelen. Over de verrichtingen van Lynn houden we je vanaf half mei op de hoogte!

Schrijf in je agenda

  • Qualifier 1: 16-19 mei Shanghai
  • Qualifier 2: 20-23 juni Boedapest

Wedstrijdformats

Boulder & Lead Combined

Op de Olympische Spelen worden twee disciplines met elkaar gecombineerd: Boulder & Lead. Dit wordt Boulder & Lead Combined genoemd. Dit werkt ook zo tijdens de Olympic Qualifier Series.

Lees hier hoe het werkt

Speed

De Speedwedstrijd verloopt volgens het standaard Speed format. De wedstrijd heeft twee rondes: een kwalificatieronde met een plaatsing- en eliminatieonderdeel, en de finaleronde.

Lees hier hoe het werkt