MENU

Lynn vdMeer niet door kwalificatieronde in Shanghai

De eerste Olympic Qualifier zit er al op voor Lynn van der Meer. In Shanghai was de kwalificatieronde haar eindstation en daarover is ze erg teleurgesteld.

Eén discipline

Op de Olympische Spelen en op de Olympic Qualifier Series vormen de klimdisciplines Boulder en Lead samen één discipline. Voor Boulder en voor Lead kunnen per ronde (op de Qualifiers zijn dat de kwalificatie, halve finale en finale, op de Spelen alleen halve finale en finale) punten worden gescoord. Per ronde worden de punten van beide disciplines bij elkaar opgeteld, en op basis van dat aantal punten wordt bepaald wie doorgaat naar de volgende ronde. Voor Lynn, die gespecialiseerd is in Lead, maakt dat het lastiger om verder te komen.

Kwalificatieronde

Lynn begon donderdagochtend in Shanghai met de ‘Women’s Boulder Qualification’. Van de vier boulders topte ze er één, goed voor 24,5 punten. Uit de overige drie boulders haalde ze in totaal tien punten, waardoor ze uitkwam op een totaal van 34,5.

Lynn boulder OQ1 © Kazushige Nakajima Lynn Lead OQ1

Vrijdagochtend mocht Lynn op haar favoriete onderdeel aan de bak in de Women’s Lead Qualification. Op de harde route scoorde ze 22 punten, wat haar totaal bracht op 56,5 punten. Dat was niet genoeg om door te stoten naar de halve finale op zaterdagochtend. Met de 56,5 punten eindigde Lynn uiteindelijk op plek 40 van de 48. Dit is ook haar plek in de eindstand van de eerste Olympic Qualifier.

'Oneerlijk'

Over de eerste Olympic Qualifier is Lynn erg teleurgesteld: "Het is frustrerend als je zo hard en veel traint en dit uiteindelijk het resultaat is. Het bouldergedeelte was relatief makkelijk, waardoor de boulderspecialisten veel punten konden pakken. Lead was daarentegen erg hard, waardoor Leadspecialisten als ik niet goed uit de verf konden komen. Dat voelt oneerlijk, maar dat is een risico van het format. Streep eronder en door."

Olympic Qualifier 2

Ondanks de niet goed verlopen eerste Olympic Qualifier is Parijs nog niet uit zicht. Van 20 t/m 23 juni is Olympic Qualifier 2 in Boedapest. De behaalde punten daar worden opgeteld bij die van Shanghai. Scoort Lynn beter in Hongarije, dan zijn de Olympische Spelen 2024 nog altijd mogelijk.

Let op: de punten die Lynn in de kwalificatieronde van Shanghai verzamelde, hoorden alleen bij de kwalificatieronde. Haar uiteindelijke puntenaantal van Shanghai wordt bepaald op basis van de eindranking die na de finale op zondag wordt opgesteld. De winnaar verdient hooguit vijftig punten.

Naar de Olympische Spelen pagina Volledige uitslag OQ1

Terug naar overzicht