MENU

Nieuw zomerprogramma Bergsportreizen 2024 online

Pak je agenda er maar bij, want het nieuwe zomerprogramma 2024 van Bergsportreizen staat online. Je vindt weer een uitgebreid aanbod aan huttentochten, basiskampen, alpiene cursussen. Dit jaar zijn er ook nieuwe bestemmingen en producten bij gekomen. En ter voorbereiding van jouw reis naar de bergen zijn er tal van workshops te volgen zodat je veilig en goed voorbereid de bergen in kunt. Wees er wat dat betreft snel bij, want de workshops starten vroeg dit jaar.

Nieuwe bestemmingen

Er valt in de bergen zo ontzettend veel moois te ontdekken! Daarom hebben we het aanbod dit jaar uitgebreid met nieuwe reizen en bestemmingen:

7-daagse huttentocht door Catalonië

Deze adembenemende rondwandeling door het ruige en ongerepte berglandschap van de Spaanse Pyreneeën is 84 km lang. Je overbrugt in totaal 5600 hoogtemeters waarbij de hoogste toppen niet hoger dan 2500 meter zijn. De Cavalls del Vent is de officiële rondwandeling door het Cadí Moixeró regionaal natuurpark en loopt over ruige bergruggen, uitgestrekte bossen en weidelandschappen. De etappes zijn gevarieerd met telkens weer andere prachtige uitzichten en landschappen, de ene keer loop je door het bos en even later steek je een alm over of loop je langs een rotshelling.

Bekijk de reis

10-daags basiskamp 18-35 jaar

De basiskampen zijn onze succesnummers en breiden we dit jaar uit met een nieuw format. Ben jij tussen de 18 en 35 jaar, heb je geen kinderen en ben je op zoek naar leeftijdsgenoten die net als jij graag actief zijn in de bergen? Dan is dit 10-daagse basiskamp echt iets voor jou. Je ontdekt in 10 dagen het Massif des Écrins, het oudste nationale park van Frankrijk, met een adembenemend landschap en toppen rond de 4000 meter. Je verblijft op Camping Municipal d’Ailefroide, dat een geweldige uitvalsbasis voor allerlei activiteiten is, zoals huttentochten en gletsjertochten, maar ook rotsklimmen, raften, fietsen, raften en meer.

Basiskamp Ecrins Basiskamp Stubaital

Slapen in onbemande hutten in Frankrijk en Noorwegen

Naast de vele hutten waar je warm onthaald wordt door de huttenwaard en een heerlijk maaltijd op je wacht zijn er ook onbemande hutten. Hier regel je alles helemaal zelf. Je kookt hier je eigen maaltijd van wat je zelf hebt meegenomen of van de voorraad die in de hut aanwezig is. Dit jaar kun je kiezen uit twee tochten waarbij je een paar nachten in een onbemande hut slaapt:

Haute Jura Trail (8 dgn)Etnefjellene-trekking (6 dgn)

Veilig en voorbereid op pad (workshops)

Wat moet je weten als je de bergen in gaat? Hoe herken ik of er onweer aankomt? Welke wandeltechnieken zijn er en hoe zorg ik ervoor dat ik niet verdwaal? Tijdens diverse workshops krijg je antwoord op deze en nog veel meer vragen en zorg je ervoor dat je veilig en goed voorbereid bent wanneer je de bergen in gaat. Wacht niet te lang met kijken of je een gaatje in je agenda hebt, want veel workshops starten al in februari.

Bergwandelcursus met het gezin (kinderen 8-14 jaar)

Bergwandelcursus met het gezin (kinderen 8-14 jaar)

Speciaal voor gezinnen, organiseert de NKBV de succesvolle workshop Bergwandelen met kinderen (8-14 jr). Je verblijft in de HerBerg in Sy in de Ardennen, ervaart hoe het er in de bergen aan toe gaat en welke activiteiten je met je kinderen in de bergen kunt ondernemen. Onder het motto ‘voorbereid, verantwoord en fit de bergen in’ leer je alles over tochtvoorbereiding, planning, uitrusting, wandeltechniek, weer, alpiene gevaren, gezondheid en veiligheid.

Check de data

Kaart, kompas en GPS

Kaart, kompas en GPS

Jezelf goed kunnen oriënteren, is een voorwaarde om veilig en plezierig bergtochten te maken. Leer kaartlezen en je kompas en GPS gebruiken. Vanuit de HerBerg in Sy ben je tijdens de workshop een weekend lang bezig met kaart, kompas en GPS. Kaartlezen heeft te maken met hoogtelijnen, schaalverdeling, standplaatsbepaling en het 1-2-3-kompas systeem. Daarnaast leer je routes uitzetten en waypoints bepalen met de GPS.

Check de data

Leer het weer voorspellen

Leer het weer voorspellen

Wanneer je in de bergen bent, speelt het weer een grote rol. Als je het weer goed kan inschatten en de voortekenen van een weersomslag kan herkennen, dan kun je meer van je dag genieten én ga je veiliger op pad. Tijdens de workshop Weerkunde in de bergen leer je alles over wolkenvorming, het ontstaan en herkennen van mist en onweer, warmte- en koudefronten (en hun invloed op het weer) en luchtdruk. Je gaat aan de slag met weerpatronen, weerkaarten, het interpreteren van weerberichten en het verzamelen van de juiste informatie.

Check de data

Alpiene touwtechnieken

Alpiene touwtechnieken

Dit is dé workshop wanneer je je voorbereidt op je alpiene cursus of weer even je touwvaardigheden wilt opfrissen. Je oefent de belangrijkste touw- en reddingstechnieken, waaronder het prusikken, de seilrolle en de Münchhausen-techniek. Deze workshop is bedoeld als voorbereiding op een NKBV alpiene basiscursus. Veilig bergsporten leer je vooral door te doen. Met deze workshop maak je als beginnende bergbeklimmer een mooie start.

Check de data

Klettersteigen met gezin

Klettersteigen met gezin

Voor het eerst klettersteigen? Deze klettersteigworkshop volg je in Klimcentrum Yosemite in Zwolle, dat beschikt over diverse klettersteigs met een totale lengte van meer dan 100 meter. Met het hele gezin leer je op een uitgebreid assortiment van stalen trapjes, steuntjes en kabelpassages klettersteigen. Net als in de bergen, in moeilijkheidsgradaties van A tot en met C/D. Je krijgt een uur theorie, met uitleg over materialen, veiligheid, planning en soorten klettersteigroutes. Vervolgens pas je toe wat je geleerd hebt.

Check de data

Maak je dromen waar

Wil jij de top van de Mont Blanc bereiken? Uitkijken over de prachtige Dolomieten of je gezin laten kennismaken met jouw liefde voor de bergen? Het waarmaken van je dromen kan in kleine en in grote stapjes via Bergsportreizen.

Volledige aanbod

Terug naar overzicht