MENU

Nederlandse klimselectie juli 2024: veel Leadwedstrijden

De volledige Nederlandse klimselectie was in juni in Innsbruck voor een World Cup. Lisa Klem plaatste zich daar voor het EK, twee paraklimmers wonnen medailles. In juli wachten World Cups en European Youth Cups Lead.

Resultaten Dutch Climbing Team juni

Para - Paraclimbing World Cup (24-25 juni, Innsbruck)

De Paraclimbing World Cup in Innsbruck was voor de Nederlandse paraklimmers de eerste wedstrijd van dit seizoen. Christiane Luttikhuizen, Eva Mol en Jamie Barendrecht haalden alle drie de finale in hun categorie. Christiane werd vierde, Eva veroverde brons en Jamie zilver.

Jamie was zeer te spreken over zijn prestatie (44+). “Het klimmen ging lekker. Toen ik eruit viel was ik nog niet verzuurd, het lag meer aan de route. Mijn rechtervoet had verder omhoog gemoeten om verder te komen, maar ja, dat kon ik niet. Dus veel verder komen zat er niet in en ben blij met het resultaat.”

Eva Mol Eva Mol. © Lena Drapella. Jamie Barendrecht Jamie Barendrecht

Regulier - World Cup Boulder, Lead (26-30 juni, Innsbruck)

Na het paraklimmen was het in Innsbruck tijd voor Boulder en Lead. Voor Amber Schiffeleers (Boulder) was het haar eerste World Cup. Ze raakte in een paar boulders de eindgreep aan en eindigde op plek 63e. Lisa Klem behaalde twee tops en vier zones, waarmee ze 29e werd. Ze plaatste zich daarmee voor het EK van eind augustus. Paul Brand, die mede door hevige regenval zeven uur (!) moest wachten in de isolatie, werd 51e. Dat was één plaats te laag voor het EK.

“Dat overheerst nu”, zei Paul net na zijn boulders. “Het had hier en daar wat beter gekund, soms had ik met meer overtuiging kunnen klimmen. Maar ik zat in een goede flow, het klimmen ging goed. Daarover ben ik tevreden.” Terecht, want achter zijn naam stonden twee tops en vijf zones. En wat hij in de isolatie deed om de tijd te doden? “Ik heb een dutje gedaan, wat gekletst en muziek geluisterd.”

Lynn, die onlangs de keuze maakte om zich alleen nog te richten op Lead, kwam nét te kort voor de halve finale. Op de bloedhete zaterdag haalde ze 41+ in Route 2 en 30+ in Route 1. Het resulteerde in een gedeelde 28e plaats. Bij de heren deed Mark Brand (niet in de Nederlands selectie) mee. Hij werd zestigste.

Lynn van der Meer Lynn van der Meer. © Lena Drapella. Paul Brand Paul Brand

Regulier - EC Lead (21-22 juni, Augsburg)

Vlak voor de World Cup in Innsbruck vond in het Duitse Augsburg nog een European Cup Lead plaats. Noor Witte (48e) en Luuk Spaargaren (42e) namen deel, terwijl Esmee Bonsen (50e) en Jayden Stekelenburg (53e) er ook bij waren. Alle vier strandden ze in de kwalificatieronde. Noor: “Het was een leuke wedstrijd en ik heb veel geleerd, maar het resultaat viel tegen.” Luuk: “Een heel toffe ervaring! Het resultaat was verre van wat het kon zijn, maar ik ben klaar voor de volgende!”

Luuk Spaargaren Luuk Spaargaren op het NK Lead 2024. Noor Witte Noor Witte. © Zout Fotografie.

Internationale wedstrijden juli

In juli staan er veel Leadwedstrijden op het programma: twee voor de klimmers van Jong Oranje en twee World Cups in Frankrijk. Zes Jong Oranje-klimmers gaan richting Dornbirn en Zilina voor de European Youth Cups, terwijl Lynn van der Meer afreist richting Chamonix en Briançon voor World Cups.

WC Lead, (12-14 juli, Chamonix)

  • Lynn van der Meer

EYC Lead, (13-14 juli, Dornbirn)

  • U16 / Jeugd B: Lynn Robichon, Vincent van Hage, Tijn Exalto
  • U18 / Jeugd A: Tessa Robichon, Luuk Spaargaren
  • U20 / Junioren: Noor Witte

WC Lead (17-19 juli, Briançon)

  • Lynn van der Meer

EYC Lead, (19-21 juli, Zilina)

  • U16 / Jeugd B: Lynn Robichon, Vincent van Hage, Tijn Exalto
  • U18 / Jeugd A: Tessa Robichon, Luuk Spaargaren
  • U20 / Junioren: Noor Witte

Resultaten Dutch Climbing Team juli

Ben je benieuwd naar hoe de Nederlandse klimmers gaan presteren in juli? Volg dan ons Instagram-account Dutch Climbing Team. Daar proberen we je snel na afloop van een wedstrijd te informeren. Zitten alle wedstrijden erop, dan plaatsen we een nieuw maandoverzicht waarin je ook alle resultaten terug kunt vinden. Daarbij vertellen 1 à 2 klimmers over de wedstrijd waar zij aan hebben deelgenomen.

Terug naar overzicht