MENU

Don van Laere wint ook ‘thuiswedstrijd’; Lisa Klem veruit de sterkste bij de dames

Op overtuigende wijze heeft Don van Laere in Revolt Boulderinggym Delft ook de tweede boulderwedstrijd gewonnen. Lisa Klem was bij de dames bijna net zo oppermachtig.

Thuis in Delft

Voor Don, klimmend bij Delfts Bleau, was het zaterdag in Revolt bijna een thuiswedstrijd. Met de winst van de eerste boulderwedstrijd op zak was hij bij de ‘de buren’ de topfavoriet in Revolt. Maar ook voor Abel Mensink, die net als vorige keer de finale haalde, was het klimmen op zeer bekend terrein.

Zo vlakbij het thuishonk maakte Don van Laere zijn favorietenrol van begin tot eind waar. Allereerst was hij tijdens de kwalificatieronde de enige die alle boulders met twee handen vastgreep. Achter hem volgden Abel en Paul Brand met ieder vijf tops. Jens de Louw, die een van de negen klimmers was met twee tops, plaatste zich op het nippertje voor de finale. Zijn vier zones in de andere routes gaven de doorslag.

Foto's Sytse van Slooten ©

Abel Mensink Boulder 2 Abel Mensink Don van Laere Boulder 2 Don van Laere

Antwerpen

De dames waren als eerste aan de beurt voor de kwalificatieronde, waarbij het tot de allerlaatste seconde razend spannend was welke zes klimmers naar de finale zouden gaan. Lisa Klem topte als enige alle zes de boulders en won, maar vanaf plek vier spande het erom. Met vier tops had Robin Mertens lang zicht op een plaats bij de beste zes. Toch stootten Matti Debelle en Tiba Vroom haar nog uit de finale door een lager aantal pogingen voor hetzelfde aantal tops. Of Robin baalde? “Nee, want mijn vriend en ik zouden vandaag een dagje naar Antwerpen gaan. Dus dat gaan we nu doen”, lachte ze na afloop.

Finale

In de finale ging Don samen Lisa verder waar ze gebleven waren. Voor zeker honderd toeschouwers slaagde Don er opnieuw in alle toppen vast te pakken, Lisa scoorde drie uit vier. Dat was genoeg voor de gouden medaille. Toch blijft de vierde boulder, die ze niet topte, haar nog even bij. “Als ik in bed lig ga ik nadenken welke opties ik had om die vierde ook te toppen. Maar het was leuk vandaag, ik moest echt mijn best doen en dan komt blijkbaar het beste in mij naar boven.”

Don heeft minder stof tot nadenken en had dat tot zijn eigen tevredenheid ook niet tijdens het klimmen: “De grootste overwinning is dat ik niet gestrest was, net als bij Boulder 1. Het waren moeilijke boulders, ik ben er een paar keer uitgevallen. Dus ik ben blij dat het zo is gegaan.”

Foto's: Sytse van Slooten ©

Lisa Klem Boulder 2 Lisa Klem Podiumfoto Boulder 2 Tiba Vroom, Paul Brand, Lisa, Don, Jitse Remes Amber Schiffeleers

Volledige uitslag en foto's

De volledige uitslag kun je terugvinden in het WAS. Alle foto’s van deze tweede boulderwedstrijd in Revolt Delft kun je sinds zondag 5 november bekijken op ons Flickr-account in het album Boulder 2 2023-2024.

Boulder 3

De laatste boulderwedstrijd van de nationale competitie staat gepland voor 13 januari 2024 in Block013 Tilburg. Zien we jou dan ook weer, als klimmer of toeschouwer?