MENU

Bergsportreizen heeft een nieuw zomerprogramma

Er is goed nieuws voor wie houdt van vooruit plannen voor de zomer. Bergsportreizen, de reisorganisatie van de NKBV, heeft haar zomerprogramma vandaag online gezet. Ondanks dat de winter nog niet is aangebroken is dit een goed moment om alvast weg te dromen bij wat jij aankomende zomer allemaal kunt gaan doen. Ga je een hoogalpiene beklimming doen, een huttentocht of verblijf je graag op een basiskamp? Het aanbod is groot en voor iedereen. Alle reizen zijn vanaf nu te vinden op bergsportreizen.nl.

Basiskampen

Op vakantie met bergsporters die jouw passie delen. De formule is simpel en krachtig. Gemeenschappelijke interesses leiden tot nieuwe en onverwachte ervaringen. Een basiskamp duurt meestal één of twee weken. Gedurende je verblijf sta je met elkaar op een camping in een mooi berggebied. Éen of twee deelnemers coördineren het kamp: zij stemmen samen met de groep af welke avonturen ze gaan beleven.

Jaarlijks gaan ruim vijftienhonderd deelnemers naar een basiskamp om zich te verenigen met andere gepassioneerde bergsportliefhebbers. Verdeeld over heel Europa vind je 45 basiskampen in schitterende landen zoals: Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje, Slovenië en Noorwegen.

basiskampen

Huttentochten/klettersteigtochten

Als je houdt van wandelen en geniet van de bergen dan is een huttentocht zeker iets voor jou. Een huttentocht is een meerdaagse tocht door de bergen, waarbij je overnacht in verschillende berghutten. Tussen de indrukwekkende toppen wandel je samen met een groep, met al je spullen op je rug langs smalle paden en over rustig stromende beekjes.

De huttentochten zijn voor veel mensen toegankelijk en een fijne manier om de natuur op hoogte te beleven. Wil je graag rustiger aan doen, kies dan voor een standplaatstocht. Bij deze reis maak je dagtochten vanuit een vaste hut. Zoek je meer uitdaging? Dan heeft Bergsportreizen dit jaar een nieuwe klettersteigtocht met uitdagende en technische passages.

Huttentochten Klettersteigtochten

Alpiene tochten

Wanneer je een stapje verder wilt dan bergwandelen, kun je alpien terrein gaan verkennen. Onder begeleiding van een professionele NKBV-tochtleider of berggids bedwing je ijzige gletsjers, diepe spleten, hoge sneeuwranden en steile bergwanden. Je loopt een meerdaagse tocht in het hooggebergte. In de avond kom je aan bij een berghut of bivak en laad je weer op voor een volgend avontuur.

De alpiene tochten bij Bergsportreizen variëren van hoogalpiene tochten of topbeklimmingen. Tijdens de hoogalpiene beklimmingen maak je onderleiding van een berggids een tocht naar klassiekers zoals de Mont Blanc of Monte Rosa.

Alpiene tochtenAlpiene cursussen

Workshops en cursussen

Goed voorbereid op pad geeft rust en vertrouwen en is belangrijk voor je eigen veiligheid. Net over de grens of in eigen land maak je tijdens diverse workshops kennis met onderwerpen zoals bergwandelen, klettersteigen, weerkunde, GPS en touwtechnieken. Al die kennis neem je mee naar al je volgende bergsportvakanties.

Groep mensen krijgen uitleg over bergwandelen

Heb je nog weinig ervaring in de bergen, maar droom je ervan om de grootsheid van het hooggebergte te beleven? Start in 2023 met je alpiene carrière en volg een Basiscursus sneeuw & ijs (C1). Je gaat op pad met een groep medecursisten onder leiding van een professionele NKBV-instructeur en/of berggids. Naast het lopen door verschillende terreinsoorten, leer je op C1 ook tochtenplanning, touwtechnieken en stijgijzer- en pickeltechniek. Wil je jouw alpiene kennis naar een hoger niveau tillen? Ga dan mee op gevorderdencursus (C2) of volg een specialisatiecursus (C3).

Het doel van deze cursussen is om daarna zelfstandig bergtochten te kunnen maken. Naast de cursussen voor volwassenen zijn er ook cursussen speciaal voor jongvolwassenen (18-25 jaar), gezinnen en jeugd. Tijdens de cursus geniet je van spectaculaire uitzichten, leer je veel én eindig je de dag in een gezellige berghut.

Workshops Alpiene cursussen

Maak je dromen waar

Wil jij de top van de Mont Blanc bereiken? Uitkijken over de prachtige Dolomieten of je gezin laten kennismaken met jouw liefde voor de bergen? Het waarmaken van je dromen kan in kleine en in grote stapjes via Bergsportreizen.

Volledige aanbod

Terug naar overzicht