MENU

ISMF World Cup in Schladming

Na een intensieve week bij de Wereldbeker in Val Martello, Italië, stond ons Nederlandse team voor een nieuwe uitdaging tijdens de ISMF World Cup in Schladming in Oostenrijk. Hoewel ons team niet voltallig was, was ik vastberaden om het beste uit het weekend te halen.

Tekst: Jens van Vliet

Het programma beloofde een Vertical Race en een Sprint Race, beide uitdagende disciplines waarin elke seconde telt. Helaas waren de weersomstandigheden niet optimaal, met warmte en regen, maar ondanks mijn goede voorbereiding en het vinden van mijn ritme tijdens de race, was ik niet helemaal tevreden met mijn resultaat. Soms zijn er van die dagen waarop het niet helemaal wil vlotten, maar dat hoort nu eenmaal bij de sport.

Sprint Race

De Sprint Race op zaterdagavond bracht een heel andere sfeer met zich mee. Met kunstmatige verlichting en een publiek dat zich langs het parcours verzamelde na een dagje après-skiën, was het een bijzondere ervaring. Maar hoe vul je de dag tot aan de race 's avonds? Voor mij betekende het uitslapen, een goed ontbijt, wat rustige activiteiten en mobiliteitsoefeningen om mezelf voor te bereiden op de strijd.

Mijn kwalificatierun verliep redelijk, maar ik maakte een paar kleine foutjes die me wat tijd kostten. De concurrentie was moordend, met de top 30 atleten die zich voor de heats kwalificeerden binnen slechts 11 seconden van elkaar. Het laat zien hoe dicht de top bij elkaar zit en welke grote stappen wij nog moeten zetten. Daar gaan we voor het volgende seizoen hard aan werken.

NK Toerskiën

Nu kijken we vooruit naar het NK in Dissentis, Zwitserland, op 9 en 10 maart, waar het volledige Nederlandse team weer aan de start zal staan.

9 & 10 maart

Sponsoren

Ik wil graag mijn dank uitspreken aan Julbo Eyewear voor het voorzien van de perfecte bril voor alle weersomstandigheden, en aan al onze sponsors en supporters:

  • Julbo Eyewear
  • Outdoor XL
  • Hotel Esprit Montagne
  • Dynafit
Terug naar overzicht