MENU

Nationale Wedstrijden

De NKBV organiseert jaarlijks, samen met de Nederlandse klim- en boulderhallen, zes nationale competities in de disciplines Boulder en Lead.

Elke nationale competitie bestaat uit vier wedstrijden (in 2023 twee). De nationale Lead en Boulder competitie zijn volwassenen competities die toegankelijk zijn vanaf de leeftijdscategorie jeugd A (vanaf 16 jaar). Deze volwassenen competities worden ook wel senioren competities genoemd. Daarnaast zijn er vier nationale jeugd competities. Deze zijn opgsplitst in twee zogenaamde JAB (Junioren, Jeugd A en B) competities in Lead en Boulder en twee CDE (Jeugd C, D en E) Lead en Boulder competities voor de jongste jeugd (vanaf 8 jaar).

Via deze nationale competities kun je, vanaf Jeugd C, startplaatsen bemachtigen voor de Nederlandse kampioenschappen; het NK Boulder, NK Lead en NJK Boulder en NJK Lead. Daarnaast wordt er sinds 2018 een Open NK Speed georganiseerd en is er sinds 2019 ook een Open NK Paraklimmen.

alle wedstrijden

Het inschrijfgeld per wedstrijd bedraagt voor alle competities €17,50. De wedstrijden zijn vrij toegankelijk voor publiek met uitzondering van het NK Boulderen en het PETZL NK Lead; dit zijn spectaculaire publieksevenementen waarvoor entree wordt gevraagd.

NK Boulder NK Lead

Wil je deelnemen aan de nationale Lead en Boulder competities?

Dat kan! Je moet dan wel lid zijn van de NKBV (of een andere sportklimfederatie die aangesloten is bij de IFSC).

Daarnaast heb je een inlog account nodig van het WAS (Wedstrijd Administratie Systeem). Deze kun je gratis aanmaken op de WAS inlogpagina


Tijdschema's Nationale Competitie 2022

Hier kun je de gedetailleerde tijdschema's vinden per lead wedstrijd.

Speed 2022