MENU

Waar kun je sneeuwschoenwandelen?

Je kunt sneeuwschoenwandelen zodra er sneeuw ligt in de bergen. Lopen van hut naar hut is een van de mooiste manieren om de bergen te beleven in de winter.

Sneeuw op je pad

In de meeste berggebieden zijn wandelroutes uitgezet speciaal voor sneeuwschoenwandelaars. Dat betekent dat de route op een kaartje is terug te vinden, er bordjes staan om je de weg te wijzen en er vaak ook hutten of horeca te vinden zijn op de route. Een verschil met een winterwandelpad is dat je zonder sneeuwschoenen te diep wegzakt in de sneeuw en je op de route dus voornamelijk sneeuwschoenwandelaars, langlaufers en toerskiërs tegenkomt. Het mooie aan sneeuwschoenwandelen is dat je al snel het gevoel hebt heel hoog in de bergen te zijn omdat er altijd sneeuw op je pad ligt.

vind sneeuwschoentochten

Huttentocht in de winter

Wie zich echt wil onderdompelen in het winterse berglandschap moet vooral een sneeuwschoenhuttentocht maken. Voor het maken van een huttentocht op sneeuwschoenen heb je geen ervaring nodig, maar als je al ervaring hebt met huttentochten in de zomer, is de overstap naar het van hut naar hut trekken in de winter niet zo groot. Toch zijn er nog wel wat dingen waar je rekening mee moet houden.

leven in een berghut paklijst sneeuwschoenwandelen

Veilig op pad

Aangezien je te maken hebt met winterse omstandigheden, is het belangrijk dat je kennis van en ervaring met het vermijden van lawinerisico's hebt. Als je die kennis niet hebt, is het verstandig om begeleid op pad te gaan, bijvoorbeeld met een georganiseerde reis van Bergsportreizen.

bergsportreizen veilig buiten de piste

alles over sneeuwschoenwandelen