MENU

Met de trein naar de Alpen

De trein is niet alleen veruit het milieuvriendelijkste, maar ook een snel vervoersmiddel naar de bergen. En is het ook nog eens heel comfortabel.

Duurzaam Zwitserland

Een van de meest aantrekkelijke landen voor duurzaam reizen is Zwitserland. In 2008 reisde 25% van haar bezoekers per trein of bus. Het land heeft een spoornetwerk van 3.000 km, waar dagelijks 9.000 treinen overeen rijden om jouw naar je bestemming te brengen. Ook de Zwitserse inwoners kiezen graag dit vervoersmiddel: ”In geen enkel ander land op aarde reizen de inwoners meer kilometers per jaar met de trein dan in Zwitserland”, geeft MySwitzerland op haar website aan. Dus dat treinreizen van en door Zwitserland populair is, is niet zo gek.

Treinvoordelen

We zetten de voordelen van een treinreis voor je op een rij:

 • Je geniet van een ontspannen treinreis met mooie uitzichten
 • Je hebt genoeg beenruimte
 • Je kunt onderweg lezen, bellen of internetten
 • Je hebt geen wachtrijen
 • Je kunt veel bagage meenemen zonder extra kosten
 • Onderweg kan je ontbijten, lunchen en dineren (in de ICE, Thayls en de TGV)
 • Met de nachttreinen kun je slapen terwijl je reist
 • Je kunt onderweg je benen strekken
 • De reis wordt onderdeel van je vakantie

Je kan zowel in de winter als in de zomer naar veel bergsportgebieden prima reizen met de trein en aansluitend verder reizen met het plaatselijk vervoer.

Speciaal voor NKBV-leden

Treinreiswinkel

Wil jij binnenkort ook eens met de trein naar de Alpen? Vraag dan een treinreisofferte aan bij via Treinreiswinkel.nl. Speciaal voor NKBV-leden zoeken zij naar een geschikte treinreis, die nog goedkoper kan zijn dan wanneer je dat zelf uitzoekt. Stuur onder vermelding van “NKBV aanvraag” een e-mail naar zakelijk@treinreiswinkel.nl, dan ontvang je z.s.m. een passende offerte.

Ontvang € 10 korting op treinreizen

In samenwerking met Treinreiswinkel ontvang je als NKBV-lid € 10 korting p.p. op onderstaande Europese treinreizen. Voor de verwerking van de korting, vermeld je in je boeking bij opmerkingen je NKBV-lidmaatschapsnummer.

Alpen Express wintersporttrein

In de winter brengt de Alpen Express je rechtstreeks naar de Oostenrijkse bergen. Je stapt ’s avonds op vanaf elk station in Nederland en wordt wakker tussen de witte bergtoppen van de Alpen. De trein rijdt ’s nachts, zodat je 's ochtends al uitgerust op je wintersportbestemming aankomt. Wel zo lekker. Je kan met de Alpen Express mee van december tot en met maart. Kijk voor prijzen en beschikbaarheid op treinreiswinkel.nl.

Deze trein rijdt tussen 20/12/2019 en 14/3/2020. Je treinkaartje is inclusief opstap vanaf elk station in Nederland. De nachttrein vertrekt in de winter elke vrijdag vanuit Nederland en rijdt op zaterdag weer terug vanaf jouw opstapstation in Oostenrijk.

Swiss Travel Pass en Swiss Travel Pass Flex

Ontvang € 10 euro korting op de Swiss Travel Pass en de Swiss Travel Pass Flex. Met beide passen kun je onbeperkt reizen per trein, boot en bus in Zwitserland. Met deze passen;

 • reis je onbeperkt per trein, boot en bus in de "bewoonde wereld",
 • reis je tegen toeslag met de beroemde panoramatreinen zoals Glacier Express, Bernina Express en Golden Pass,
 • ontvang je 50% korting op berg- en cabinebanen* en,
 • heb je gratis toegang tot ca. 400 musea.

Met de Swiss Travel Pass Flex reis je binnen één maand door Zwitserland op de door jou zelf ter plekke te bepalen reisdagen.

Op treinreis met de auto

Ontvang € 10 korting per voertuig op de Nightjet. Deze autoslaaptrein rijdt dagelijks van Düsseldorf naar Innsbruck en v.v. Stap op in Düsseldorf en geniet van de modernste slaaprijtuigen van Europa. In de tussentijd word je auto de wagon opgereden die speciaal zijn gemaakt voor het vervoeren van auto’s.

Bij de slaap- en ligcoupé’s is het ontbijt inbegrepen. Wel zo fijn na een goede nachtrust.

Krokus Express

Sinds 2010 rijdt de deze wintersporttrein in de krokusvakantie direct tussen Nederland en Oostenrijk. Elk jaar zijn er twee weken dat je met deze trein kunt reizen. Je stapt op vanaf jouw NS-station in Nederland en reist in één dag naar jouw wintersportbestemming in Oostenrijk. Kijk voor informatie op treinreiswinkel.nl.

duurzaam reizen tips duurzame bergvakantie

---

[1] Berekend via flixbus.nl
[2] Berekend via nsinternational.nl
[3] Berekend via Google Maps
[4] Berekend via distance.to

* Berekend via Greenseat.nl

** Is gebaseerd op één persoon. Bekijk op de website van Climate Neutral Group hoe de uitstoot berekent is,