MENU

Bouldergebied: Glees

In het bos tussen Glees en Burgbrohl ligt het bouldergebied van Glees/Burgbrohl verscholen. 'Glees' zoals het bekend staat, is het grootste en beste bouldergebied in de vulkaanstreek rond de Laacher See.

Het bouldergebied Glees strekt zich uit over een anderhalve kilometer lange beboste helling tussen de dorpjes Glees in het zuidwesten en Burgbrohl in het noordoosten. Aan de bovenzijde van de helling, vlak bij de rand van het beukenbos, vind je een tot circa 6 meter hoge band van rots. Het gesteente waarop geklommen wordt is een basalt-achtig uitvloeiingsgesteente (basaniet) ontstaan na het afkoelen van een lavastroom afkomstig van een vulkaanuitbarsting in de nabijheid. De lava is bij het afkoelen door het krimpen van de afkoelende massa in zuil-achtige vormen gestold. Hierdoor tref je in het gebied veel pijlers, losse blokken en spleten tussen zuilen aan.

De afgelopen jaren hebben lokale boulderaars het gebied een grote opknapbeurt gegeven. De rots is schoongepoetst, er zijn verbeterde landingsterrassen gebouwd en flink wat nieuwe routes geopend. Het is echter nog lang geen Fontainebleau - verre van dat zelfs. Glees is ondanks de recentelijke upgrade nog altijd kleiner en minder interessant dan een flink deelgebied in Fontainebleau.

  • Aantal routes: circa 300.
  • Niveau routes: 2 tot 8b, voornamelijk 5e en 6e graads boulderroutes.
  • Expositie: noordwest.
  • Beste jaargetijde: voorjaar en najaar.
  • Gesteente: Basaniet.
  • Vrij toegankelijk. Hou je goed aan de afspraken m.b.t. parkeren en toegang. Bij misachting volgt sluiting!

Meer info Topo ONLINE

Terug naar overzicht