MENU

Spanje
Catalaanse Pyreneeën

Eindeloze variatie

De Pyreneeën zijn een van de bekendste bergwandelgebieden van Spanje en dat is wat ons betreft terecht. Hier kun je eindeloos bergklimmen en wandelen in enorm gevarieerde landschappen. Tijdens je tochten word je getrakteerd op indrukwekkende besneeuwde toppen, scherpe granieten rotspartijen, diepe uitgesneden kloven, kletterende watervallen en glasheldere meertjes. De bergketen Pyreneeën ligt in het noorden van Spanje en vormt voor het grootste deel de natuurlijke grens met Frankrijk. De keten is ruim 400 kilometer lang en loopt van de Golf van Biskaje tot aan de Middellandse zee. Groot voordeel van de Spaanse (dus zuidelijke) kant van de Pyreneeën is het heerlijke klimaat met relatief veel zonuren. En natuurlijk niet te vergeten geniet je hier van de Spaanse flair en gastvrijheid.

Het Catalaanse deel van de Pyreneeën, gelegen op iets meer dan een uur rijden van Barcelona, loopt van La Val d'Aran tot aan de Middellandse Zee en is bezaaid met natuurlijke landschappen beschilderd met de grijze rotsachtige tinten van toppen van meer dan 3.000 meter hoog, het intense groen van de dennenbossen en het kristalblauwe van de gletsjermeren. Het natuurlijke erfgoed van de Catalaanse Pyreneeën omvat één Nationaal Park, het enige in zijn soort in Catalonië, 5 natuurparken, meer dan 60 natuurgebieden, 10 speciale beschermde reservaten en een breed scala aan interessante natuurgebieden. Dit zijn bevoorrechte plaatsen voor het beoefenen van allerlei soorten buitensporten en activiteiten. Met meer dan 1.000 km bewegwijzerde paden zullen liefhebbers van ecotoerisme en actief of natuurtoerisme genieten van de mogelijkheid om tijd door te brengen in enkele van de mooiste delen van de Pyreneeën.

Inspirerend verleden

De Catalaanse Pyreneeën kent een omvangrijk en waardevol architectonisch en cultureel erfgoed en zelfs enkele bezienswaardigheden die op de Werelderfgoedlijst staan. Het is een bron van inspiratie voor schrijvers en schilders en de voedingsbodem voor een duizendjarige cultuur. Je vindt er Romaanse kerkjes, kloosters, burchten, middeleeuwse bouwkundige complexen en dorpjes, alsook zo’n vijftig musea, prachtige door godsvrucht getekende heiligdommen, godshuizen en stenen vol geschiedenis. Dankzij de culinaire rijkdom van de Pyreneeën is het een genot om hier aan tafel te gaan en zijn beste bergspecialiteiten uit te proberen. Wild, paddenstoelen, kaas van koeien-, schapen- en geitenmelk, vleeswaren... De Pyreneese keuken maakt optimaal gebruik van de plaatselijke producten en verrast de grootste fijnproevers door deze met de wijsheid van hun voorouders te bereiden

Nationaal Park Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Het indrukwekkende hooggebergtelandschap verrast met zijn meer dan 3.000 m hoge bergtoppen, zoals de mythische Montardo, Peguera, Besiberri en Comaloforno en prachtige flora en fauna: bossen met zilversparren en bergdennen, bergweiden en dieren zoals o.a. gemzen, auerhoenen, marmotten of lammergieren. Hier maak je pittige bergtochten of relaxte wandelingen. Je loopt over dezelfde stenige paden waar de herders met hun kuddes honderden jaren geleden gebruik van maakten. Als je omhoog kijkt kun je zomaar een aasgier zien die boven je hoofd lijkt te zweven op de thermiek. Het is een van de bijzondere vogels of andere dieren en zeldzame planten die je pad tijdens je wandeling kruisen. Het park telt twaalf berghutten en het is belangrijk om deze van tevoren te reserveren, vooral in de zomer.

Met glasheldere bergmeren en ontelbaar veel beekjes speelt het water hier een belangrijke rol en verandert het hooggebergte in een idyllisch landschap. Niet alleen klaterende beekjes en spectaculaire watervallen maar ook meer dan 200 bergmeren. Estany de Sant Maurici is een groot idyllisch meer aan de oostkant van het park.

Toon meer
Wat vind jij van dit gebied?
Verstuur
Forum

Catalaanse Pyreneeën, Spanje

Bekijk de topics over dit gebied

Afstand vanaf Utrecht

1363 km

Utrecht

Blog: Verborgen speeltuin

Wie Spanje zegt, zegt de Pyreneeën. Maar wie de Spaanse Pyreneeën zegt, zegt niet altijd direct Catalonië.

Lees meer

Bekijk de lokale website

Bekijk de lokale website voor meer informatie

Bekijk website
Hutten in de Catalaanse Pyreneeën
Naar de Tochtenwiki

Top 5 wandelingen in de Catalaanse Pyreneeën Catalonië 

5 mooie wandelingen in Catalonië

Lees meer

Maak je klaar om dit wandelparadijs te ervaren!

Een trekking door het natuurpark Alt Pirineu

Wandelparadijs Catalonië

De mooiste wandelingen in Catalonië

Wandelen in Catalonië

Kijk hier

Zoek een bestemming in Catalaanse Pyreneeën

Wat wil je doen?
Kies een bestemming in Catalaanse Pyreneeën
Niveau
Licht
Middel
Zwaar
Afstand
km
km
Duur
uur
uur
Eigenschappen
{* property.name *}Helaas...

Er zijn geen resultaten gevonden voor jouw zoekopdracht.

{* tour.title *} {* tour.startingPointDescr *}
{* translateDifficulty(tour.rating.difficulty) *}
{* translateCategory(tour.category.name) *}
{* formatTime(tour.time.min) *} uur
{* formatKilometers(tour.length) *} km
{* tour.elevation.maxAltitude *} m
{* tour.elevation.minAltitude *} m
Bekijk tocht