MENU

Oostenrijk
Stubaital

Stubaital

Op sommige plekken voel je je meteen thuis. Zo ook in het Stubaital in Oostenrijk, waar hoge bergtoppen, immense gletsjers en oogstrelende vergezichten je verwelkomen.

Het Stubaital en de Stubaier Alpen bevinden zich in het Oostelijke deel van de Alpen, ten zuidwesten van Innsbruck. Het grootste deel van de bergketen ligt in de deelstaat Tirol en een klein deel ligt in het Italiaanse Zuid-Tirol. Zowel het dal als het gebergte vormen een paradijs voor wandelaars en klimmers, met tochten in elk denkbaar niveau.

Het dal

Het ongeveer 38 km lange dal ligt tussen Schönberg im Stubaital (tussen Innsbruck en de Brennerpas) en Neustift im Stubaital. Hier splitst het dal in het Oberbergtal en het Unterbergtal.

Water

De Ruetz rivier, ook wel Ruetzbach genoemd, stroomt door het Stubaital. Als rivier, gletsjer, morene en als lawine; in al zijn verschijningsvormen heeft het water het dal uitgesleten en dit proces gaat nog steeds onverbiddelijk door. Omdat het water zo veelzijdig aanwezig is in Stubai, heeft men zelfs een speciale waterroute uitgezet.

De WildeWasserWeg (WWW) is een wandelroute langs de verschillende vormen die het water aanneemt in het Stubaital. In drie etappes voert ze langs de rivier, en dan de hoogte in, langs stuivende watervallen, heldere bergmeren, waterbronnen en kolkende beken. Tijdens de hele tocht ervaar je het water en de kracht die het uitoefent op de natuur.

Leuke dorpen

In het Stubaital liggen leuke plaatsen als Fulpmes, Neustift, Mieders, Telfes en Schönberg. Vanuit de verschillende gemeenten voeren kabelbanen de hoogte in. Je kunt er niet alleen skiën, maar ook geweldige bergwandelingen maken.

Bergen

Het zijn vooral de bergen die het landschap in Stubai domineren. De hoogste bergtop van de Stubaier Alpen is de Zückerhütl (3507 meter). Het gebergte telt, naast deze Alpenreus, nog 48 andere bergtoppen die je kunt beklimmen.

Een leuke uitdaging vormen de 7 Summits van het Stubaital. Deze toppen zijn door de bevolking en lokale gidsen uitgeroepen tot meest markante bergen van het dal. Bij het bereiken van een van de zeven toppen krijg je een stempel in het pasje dat je hebt verkregen bij de lokale VVV. Meld je na de beklimmingen weer aan met je pas en afhankelijk van het aantal stempels krijg je een cadeau.

Toon meer
Wat vind jij van dit gebied?
Verstuur
Forum

Bekijk het forum!

Bekijk de topics over dit gebied

Afstand vanaf Utrecht

914 km

Utrecht

Blog: Huttentocht voor dummies

Voor het eerst op huttentocht!

Lees verder

Lokale website

Bekijk de lokale website voor meer informatie.

Bekijk website
Hutten in het stubaital
Naar de Tochtenwiki

Zoek een bestemming in Stubaital

Wat wil je doen?
Kies een bestemming in Stubaital
Niveau
Licht
Middel
Zwaar
Afstand
km
km
Duur
uur
uur
Eigenschappen
{* property.name *}Helaas...

Er zijn geen resultaten gevonden voor jouw zoekopdracht.

{* tour.title *} {* tour.startingPointDescr *}
{* translateDifficulty(tour.rating.difficulty) *}
{* translateCategory(tour.category.name) *}
{* formatTime(tour.time.min) *} uur
{* formatKilometers(tour.length) *} km
{* tour.elevation.maxAltitude *} m
{* tour.elevation.minAltitude *} m
Bekijk tocht