MENU

Duitsland
Hooglanden Zwarte Woud

De hooglanden van het Zwarte Woud, nabij Frankrijk en Zwitserland en slechts 30 kilometer ten oosten van Freiburg, is de meest populaire vakantieregio in het Zwarte Woud. De Feldberg is het dak van de regio en met 1.493 meter de hoogste berg van Baden-Württemberg. De Schluchsee is het grootste meer in het Zwarte Woud en het heeft met de Wutachkloof de grootste kloof van Duitsland.

In de hoogste delen van het Zwarte Woud, het Hochschwarzwald, liggen twintig dorpen tussen de 700 en 1500 meter. Het is de thuishaven van de wereldberoemde koekoeksklokken en, voor de lekkerbekken, van de Schwarzwälder Kirschtorte.

Het karakteristieke ongerepte landschap van het gebied ligt central in het Nationalpark Schwarzwald, in grootte het tweede van Duitsland. Adem diep in en laat je wegvoeren in het gebied van de eindeloze ruimte, frisse lucht en de geur van dennen die zo karakteristiek is voor het Hochschwarzwald, het hoogste deel van het Zwarte Woud,

Excellente wandelpaden

In het Hochschwarzwald lopen twaalf wandelpaden, die door het Deutsches Wanderinstitut met de waardering ‘premium trails’ zijn onderscheiden. Die klassering wordt gegeven aan routes die een uitstekende bewegwijzering hebben en die de wandelaar wat beleving betreft het beste bieden.

Iedereen bepaalt zelf hoe uitdagend een wandelroute is. Ze variëren van 6 tot 15 kilometer. De onderscheiden routes lopen voor een groot gedeelte door het bos en weilanden, zijn een garantie voor de fraaiste uitzichten, gezellige rustplaatsen en hebben goede regionale gastronomie als beloning na de tocht.

Of je nu kiest voor een premium trail, een gezellig ommetje, een langeafstandspad, een avonturenpad voor kinderen of voor een wandeling met een gids, met al deze paden kom je op de bergtoppen, door valleien en langs watervallen en ze zorgen voor een nieuwe beleving in de bijzondere natuur van het Hochschwarzwald.

Drie voorbeelden:

  • Feldbergsteig (premium trail), 12,5 km: Een rondtoer naar de top van de Feldberg, langs de Feldsee en met mooie vergezichten.
  • Wasserfallsteig (de Watervalklim), een gezellige wandeltocht van 11,4 km: Deze tocht gaat naar de hoogste natuurlijke waterval in het Zwarte Woud, de Todtnau-waterval van 97 meter.
  • Schluchtensteig, een langeafstandspad van 119 kilometer door de Schluchten, de kloven, in het gebied. Een meerdaagse tocht vanuit de dalen naar uitzichtspunten. De tocht loopt ook door de wilde, ongerepte Wutachkloof en langs de kathedraal van St. Blasien.

Parels van de natuur

We nodigen je graag uit voor een ontdekkingstocht langs de parels van de natuur die in het Hochschwarswald te vinden zijn. Een snelle klim naar de Herzogenhorn, de kleinere zuster van de hoogste berg, de Feldberg, is de inspanning meer dan waard. Op de top heb je een weids panorama tot aan de Zwitserse Alpen.

Een andere parel is de waterval in Todtnauberg die maar liefst vanaf een hoogte van 97 meter valt in het pittoreske dal. Er zijn een paar kleine paden die je tot dicht bij de waterval brengen.

Toon meer
Wat vind jij van dit gebied?
Verstuur
Forum

Hooglanden Zwarte Woud, Duitsland

Bekijk de topics over dit gebied

Afstand vanaf Utrecht

625 km

Utrecht

Blog: Lopen door het Hochschwarzwald

Een wandeling door de geschiedenis

Lees verder

Bekijk de lokale website

Bekijk de lokale website voor meer informatie

Bekijk website
Hutten in Hooglanden Zwarte Woud
Naar de Tochtenwiki

Zoek een bestemming in Hooglanden Zwarte Woud

Wat wil je doen?
Kies een bestemming in Hooglanden Zwarte Woud
Niveau
Licht
Middel
Zwaar
Afstand
km
km
Duur
uur
uur
Eigenschappen
{* property.name *}Helaas...

Er zijn geen resultaten gevonden voor jouw zoekopdracht.

{* tour.title *} {* tour.startingPointDescr *}
{* translateDifficulty(tour.rating.difficulty) *}
{* translateCategory(tour.category.name) *}
{* formatTime(tour.time.min) *} uur
{* formatKilometers(tour.length) *} km
{* tour.elevation.maxAltitude *} m
{* tour.elevation.minAltitude *} m
Bekijk tocht