MENU

Vanaf 1 januari 2019 samenwerking tussen Rab en de NKBV

Het Britse outdoormerk Rab en de NKBV gaan vanaf 2019 samenwerken.

V.l.n.r. Joachim Driessen (voorzitter NKBV), Gerard Ritter (directeur Equip Benelux B.V.) en Andy Schimeck (directeur Equip Outdoor Technologies UK)

The Mountain People

NKBV-directeur Robin Baks is blij met deze partnerovereenkomst. “Rab is een mooi merk en sluit goed aan bij onze leden. Dit komt ook mooi terug in de pay-off van Rab: ‘The Mountain People’.  Met deze samenwerking zullen wij de ontwikkeling van de bergsport in Nederland verder gaan vormgeven. Daarnaast draagt dit partnership bij aan de professionele uitstraling van onze vereniging. Rab voorziet onder andere de leden van het Nederlands sportklimteam, het Nederlands ijsklimteam en de NKBV Expeditie Academie van een nieuwe uitrusting.”

Samenwerking 

Rab is geen onbekende van de NKBV. Al bijna dertig jaar zijn advertenties van Rab en zustermerk Lowe Alpine te vinden in Hoogtelijn.  “Een mooie partner”, vindt ook Gerard Ritter, directeur van Equip Benelux. Hij vertegenwoordigt beide merken in Nederland. “We richten ons op dezelfde doelgroep en zien goede mogelijkheden om Rab nog bekender te maken bij de Nederlandse bergliefhebbers. De NKBV is de autoriteit op het gebied van de bergsport en daar verbinden wij graag onze naam aan. We zijn er trots op dat we met deze samenwerking bijdragen aan de realisatie van de ambities van de NKBV.”  

Lees ook over klimmer Rab Carrington; hij was eerder eigenaar van het bedrijf dat zijn voornaam nog steeds draagt.