MENU

Start Nationale Boulder Competitie 2022

Na lange tijd van afwezigheid start eind oktober de Nationale Boulder Competitie 2022. De competitie is verdeeld over twee kalenderjaren, 2021 en 2022.

We geven je hier meer informatie omtrent wijzigingen.

Wijzigingen Nationale Boulder Competitie

  • Verspreid over twee kalenderjaren, leeftijdspeildatum 2022.
  • Flash kwalificatieronde wordt vervangen door een on-sight format. Het nieuwe format bestaat uit een on-sight kwalificatieronde met vijf boulders (IFSC ½ finale format) en een on-sight finale met vier boulders (IFSC finale format).
  • Live scoring door jury.
  • Inschrijfgeld verhoogd van €15,- naar €17,50.
  • Ranking 2022
  • Combinatie ranking 2022

Ranking 2022

In seizoen 2022 wordt de competitie eindstand opgemaakt door 3 van de 4 wedstrijden op te nemen in de competitie eindstand. De drie beste wedstrijdresultaten worden hierbij meegenomen. Hiermee wordt het missen van een wedstrijd door blessure of deelname aan een IFSC wedstrijd minder zwaar “bestraft”. Dit zal een pilot jaar zijn waarin de NKBV aan het einde van het seizoen evalueert wat het effect van deze nieuwe ranking is geweest.

Combinatie ranking 2022

Voor seizoen 2022 wordt de combinatie ranking ingevoerd voor zowel de jeugd als senioren. Vanuit de talentontwikkeling willen we de deelnemers stimuleren om aan beide disciplines deel te nemen. Op basis van de nationale boulder en lead competitie wordt er een volwaardige ranking opgemaakt in het WAS. Voor de senioren wordt hier prijzengeld aan gekoppeld voor de plaatsen 1 t/m 3 (€300,-/€150,-/€75,-). Voor de jeugd wordt hier een award aan gekoppeld voor de plaatsen 1 t/m 3.

Klim- en boulderwedstrijden

Klim- en boulderwedstrijden

De NKBV organiseert klim- en boulderwedstrijden voor alle leeftijden en elk niveau. Zo kun je als beginnende klimmer aansluiten bij de Series, een reeks wedstrijden in verschillende hallen bij jou in de buurt voor jong en oud, beginners en gevorderden.

Meer over klim- en boulderwedstrijden

Terug naar overzicht