MENU

Sluit je aan bij het Nederlandse ski mountaineering team!

Ben jij een doorgewinterde toerskiër die al meerdere toerskiwedstrijden heeft meegedaan? Als fanatieke sporter droom je er vast van om op hoog niveau deel te nemen aan toerskiwedstrijden en je samen met een team voor te bereiden. Meld je dan aan voor het selectieweekend voor het Nederlandse Skimoteam, het Nederlandse team van gepassioneerde toerski-atleten.

Afgelopen seizoen hebben vier atleten zich gekwalificeerd voor het Nederlandse Skimoteam. De nadruk op dat seizoen lag op ontwikkelen en ervaring opdoen. Naast gezamenlijke trainingen hebben we deelgenomen aan diverse races, waaronder drie wereldbekerwedstrijden. De laatste vond plaats in het betoverende Tromsø, ten noorden van de Poolcirkel, in Noorwegen. De atleten hebben uitgebreid verslag gedaan van deze avonturen. Lees de verhalen van de atleten.

NK Toerskien 2023worldcup in Tromsø

Komend seizoen zetten we ons opleidingsprogramma voort en zal het team opnieuw deelnemen aan diverse ski mountaineering wedstrijden, waaronder het Nederlands kampioenschap toerskiën en verschillende wereldbekerwedstrijden.

Van 6 tot en met 8 oktober vindt de selectie plaats voor het nieuwe toerskiseizoen. Herken jij de volgende kwaliteiten in jezelf? Aarzel dan niet en meld je snel aan. We hebben een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor dit uitdagende selectieweekend. Mochten er meer aanmeldingen zijn dan beschikbare plaatsen, dan zal er op basis van inschrijving en motivatie een voorselectie plaatsvinden. Kosten voor het selectieweekend (een eigen bijdrage) worden ter zijner tijd bekend gemaakt.

De gewenste kwaliteiten:

  • Je beheerst het skiën op ongeprepareerde sneeuw uitstekend.
  • Je hebt een uitmuntende conditie.
  • Je bent minimaal 18 jaar oud.
  • Je hebt al eerder deelgenomen aan skimo races.
  • Je bent actief op social media, hebt een vlotte pen en weet prachtige foto's te maken.
  • Je bent lid van de NKBV of bereid om lid te worden en hebt een bergsportverzekering.

Dit biedt de NKBV jou:

  • Wedstrijdlicenties voor ISMF-wedstrijden
  • Inschrijfgeld voor twee worldcupwedstrijden en het Nederlands kampioenschap.
  • Begeleiding tijdens trainingen en wedstrijden door ervaren coaches en skimotrainers.
  • Een trainingsweekend in de Alpen, verzorgd door Hotel Esprit Montagne.
  • Teamkleding om trots op te zijn.
  • Een onvergetelijk skimoseizoen.

Deelname aan het Nederlandse Skimoteam is niet vrijblijvend. Als je geselecteerd wordt, verwachten wij jouw volledige toewijding aan het programma voor het seizoen '23/'24, inclusief twee gezamenlijke trainingsmomenten rondom de volgende weekenden: 10-12 november en 15-17 december. Daarnaast dien je natuurlijk deel te nemen aan een selectie van toerskiwedstrijden. Het wedstrijdprogramma van het team wordt bekendgemaakt zodra de ISMF-kalender is gepubliceerd.

Aanmelden

Ben jij klaar voor deze buitengewone uitdaging? Aarzel dan niet langer en meld je vóór 1 september 2023 aan. Het enige wat je hoeft te doen is een e-mail sturen naar Rogier Wouters, rogier.wouters@nkbv.nl. In deze e-mail voeg je een beknopt (sport-)CV van jezelf toe en licht je toe waarom jij gemotiveerd bent om deel te nemen aan het Nederlands Skimoteam '23/'24.

Het Nederlandse Skimo Team

Het Nederlandse Skimo Team

De NKBV begeleidt getalenteerde Nederlandse atleten met een trainings- en wedstrijdprogramma, gericht op prestaties op mondiaal niveau en deelname aan de Olympische Spelen 2026.

Laatste nieuws

Terug naar overzicht