MENU

Oranje eindelijk weer internationaal

Wat doe je als je niet mag trainen, maar er staat wel een internationale wedstrijd voor de deur? Het is een uitdagende tijd, maar de klimmers van het Nederlands Team doen er alles aan om Nederland binnen de grenzen van wat mag te kunnen vertegenwoordigen op internationaal niveau.

Komend weekend is het dan zo ver. De European Cup Boulder in Klagenfurt wordt georganiseerd onder strikte coronavoorwaarden, maar dat er internationaal geklommen gaat worden in Oostenrijk, staat vast. Ook het Nederlands Team is van de partij en compleet met PCR test voor vertrek, per bus naar de wedstrijd en verblijvend in hun topsportbubbel bereiden de zeven atleten zich voor op een coronaveilige wedstrijd.

Trainen voor uitzendingen

Amber, Anya, Lisa, Jens, Mischa en Paul en Don hebben de afgelopen weken zo goed en zo kwaad als het ging getraind waar mogelijk. Thuis, op buitenwanden bij hallen en eigen bouldermuurtjes haalden ze op de creatiefste manieren het beste in zichzelf naar boven. Het motiveert deze klimmers dan ook enorm om weer internationaal te kunnen klimmen.

Vorig jaar bleek een uitdagend jaar voor het vormbehoud van de klimmers, maar ook de huidige lockdown vraagt een enorm aanpassingsvermogen. Het is voor iedere klimmer op dit moment lastig een leuke en zinvolle vervanging te vinden voor de één of meerdere keren die ze normaal in de hal trainen. Klimmers van het Nederlands Team, die normaal zes tot tien keer in de week trainen staan voor een grote uitdaging.

Toch hebben ze veel creatieve oefeningen weten te bedenken die zo veel mogelijk bijdragen aan de uiteindelijke klimbeweging. In huis, maar ook op mooie zelfgemaakte buitenwanden. Of dit voldoende heeft bijgedragen aan een sterke start van het seizoen dit weekend, zien we dit weekend.

Livestream

Door de coronasituatie in Nederland voelen haleigenaren, trainers, wedstrijd- en recreatieve klimmers nog elke dag hoe zwaar het is om onze geliefde sport niet te kunnen uitoefenen. Wat we wel kunnen is met deze zeven Oranje toppers op reis gaan naar Oostenrijk. Het met zweet in de handen volgen van de livestream brengt hopelijk dat klimgevoel een beetje terug en verbindt ons op afstand. Volg de voorbereidingen van deze klimmers en bekijk de livestream van de halve finales en finales via Austria Climbing.

volg Dutch Climbing Team

We hopen dat de hallen snel weer open kunnen. Voor iedereen om weer lekker te kunnen klimmen, en voor het Nederlands Team om zich weer wedstrijdspecifiek te kunnen voorbereiden richting de internationale competitie de komende maanden.

competitiekalender

Terug naar overzicht