MENU

Nederlands Team weer op uitzending

Goed nieuws voor de Nederlandse klimsport in het algemeen en de atleten van het Nederlands Team in het bijzonder. De European Cup Boulder in het Oostenrijkse Klagenfurt en de World Cup Boulder in Meiringen (SUI) gaan door. Eindelijk weer internationaal klimmen!

Natuurlijk vinden de wedstrijden plaats onder strikte voorwaarden en met strenge coronamaatregelen. De atleten ondergaan een PCR test voor vertrek, reizen per bus naar beide wedstrijden en blijven in hun topsportbubbel. Ter plaatste wordt ook weer met sneltesten gewerkt.

Stip op de horizon

De wedstrijden zijn een welkome en belangrijke stip op de horizon voor het Nederlands Team. Er gaan 2 verschillende teams naar deze 2 wedstrijden, zodat zo veel mogelijk klimmers perspectief op internationale deelname hebben.

European Cup Boulder Klagenfurt

Dames Heren
Amber Schiffeleers Jens de Louw
Anya van Essen Mischa Radt
Lisa Klem Paul Brand

World Cup Boulder Meiringen

Dames Heren
Sabina van Essen Leto Cavé
Lynn van der Meer Mark Brand
Pleun Frank Don van Laere
Tiba Vroom Tim Reuser

Quota

Behalve dat de atleten weer wat wedstrijdroutine opdoen, is het ook van belang wedstrijden te klimmen om aanspraak te kunnen maken op extra plekken voor World Cups in 2022. Volgend jaar wordt het quotum voor het aantal klimmers op World Cups namelijk teruggebracht naar standaard 2 per land. Op basis van World Cup ranking kunnen extra plekken worden verdiend.

Niet naar het EJK

Helaas gaan er dit jaar geen klimmers naar het Europees Jeugdkampioenschap in Perm. De situatie in Rusland is te onduidelijk en in overleg met onder andere NOC*NSF heeft de NKBV besloten dat ook gezien de leeftijd van de klimmers en de afstand die per vliegtuig afgelegd moet worden, Jong Oranje niet naar het EJK wordt uitgezonden. Een tegenvaller voor de jonge boulderaars, die ook de European Youth Cup in het Portugese Soure gecanceld zagen worden.

Welke wedstrijden er in de toekomst doorgaan of juist gecanceld worden voor het Nederlands Team hangt onder andere af van (het zicht op) de situatie ter plaatse, de afstand die moet worden afgelegd, eisen vanuit de organisatie en persoonlijke afwegingen van klimmers. Per internationale wedstrijd wordt bekeken of een uitzending mogelijk en verantwoord is. Het is een situatie die verre van ideaal is voor het team, maar wel een waarmee flexibel moet worden omgegaan. Afgezien van de onzekerheden kijkt het Nederlands Team wel vol vertrouwen naar het internationale seizoen dit jaar. Volg de atleten via:

Instagram Facebook

Terug naar overzicht