MENU

In de Nederlandse bergen

Bergwandelen kan ook in Nederland. Natuurlijk hebben wij geen bergen als in de Alpen of Pyreneeën, maar er zijn zeker wel wandelroutes over heuvels waar je flink wat hoogtemeters kunt maken en aan je conditie kunt werken. En waar je sowieso kunt genieten van rust en vergezichten.

We hebben verschillende artikelen op onze website staan met daarin inspiratie voor jouw bergsportactiviteiten in Nederland. We hebben ze hieronder voor je gebundeld.

(Berg)wandelingen in Nederland

Wandelen of klimmen in de bergen vraagt altijd een fysieke inspanning. Bij het plannen van je tocht houd je rekening met de zwaarte van de route en moet je de inschatting maken of je conditie goed genoeg is. Je kunt in Nederland op veel plekken aan je conditie werken om fit de bergen in te gaan, zodat je later optimaal kunt genieten van je bergsportvakantie.

We helpen je op weg met tien (berg)wandeltochten in Nederland.

(berg)wandeltochten herfsttoppers

Favoriete trails in Nederland

Op je trailrunschoenen kun je de meest prachtige plekken van Nederland ontdekken. Trailrunning is populair en steeds meer hardlopers ervaren hoe leuk trailrunning is. Welke afstand en snelheid maakt niet uit. Als je meer belang hecht aan de beleving van de natuur en minder aan snelheid dan is trailrunning vast iets voor jou. De meeste trailrunners hebben een avontuurlijke geest en vinden het geweldig om te dwalen en ontdekken zo de mooiste routes. Samen of alleen.

Een aantal fanatieke trailrunners vroegen we naar hun favoriete trails in Nederland. Welke dat zijn, kom je achter via de knop.

favoriete trails

Fit de bergen in!

Wil je niet per se naar buiten, dan zijn er verschillende oefeningen die je thuis kunt doen. Ze helpen je helemaal fit de bergen in te gaan. Wij hebben er een paar op een rijtje gezet voor je. Weet je niet waarmee je moet beginnen? Start dan eerst met mobiliteit, stabiliteit, conditie en dan kracht. Ook vind je informatie over herstel en voeding.

Fit fitter fitst