MENU

In de Nederlandse bergen

Bergwandelen kan ook in Nederland. Natuurlijk hebben wij geen bergen als in de Alpen of Pyreneeën, maar er zijn zeker wel wandelroutes over heuvels waar je flink wat hoogtemeters kunt maken en aan je conditie kunt werken. En waar je sowieso kunt genieten van rust en vergezichten.

De afgelopen tijd hebben we verschillende artikelen gedeeld met daarin inspiratie voor jouw bergsport activiteiten in Nederland. We bundelen deze artikelen hieronder voor je, zodat jij de komende tijd ook hier in Nederland jezelf kunt uitdagen.

(Berg)wandelingen in Nederland

Wandelen of klimmen in de bergen vraagt altijd een fysieke inspanning. Bij het plannen van je tocht houd je rekening met de zwaarte van de route en bedenk je of je conditie goed genoeg is. Je kunt in Nederland al flink aan je conditie werken om fit de bergen in te gaan, zodat je straks optimaal kunt genieten van je bergsportvakantie.

We helpen je op weg met 10 (berg)wandeltochten in Nederland.

(berg)wandeltochten herfsttoppers

Favoriete trails in Nederland

Nederland is prachtig om dichtbij huis te ontdekken op je trailrunschoenen. Trailrunning is populair en steeds meer hardlopers ervaren hoe leuk trailrunning is. Welke afstand en snelheid maakt niet uit. Als je meer belang hecht aan de beleving van de natuur en minder aan snelheid dan is trailrunning vast iets voor jou. De meeste trailrunners hebben een avontuurlijke geest en vinden het geweldig om te dwalen en ontdekken zo de mooiste routes. Samen of alleen.

Omdat reizen nu beperkt mogelijk is vroegen we een aantal fanatieke trailrunners naar hun favoriete trails in Nederland.

favoriete trails

Fit de bergen in!

De komende tijd delen we verschillende oefeningen die je thuis kunt doen en die je straks helpen om weer helemaal fit de bergen in te gaan. Heb je er al een aantal voorbij zien komen? Doe ook mee. Weet je niet waar te beginnen? Start dan eerst met mobiliteit, stabiliteit, conditie en dan kracht. Ook vind je informatie over herstel en voeding.

Fit fitter fitst