MENU

Expeditieteam bereikt top Kachqiant

Bas Visscher en Danny Schoch hebben begin deze maand de absolute eerste beklimming van de 6.015 m hoge Kachqiant voltooid. Een hele mooie prestatie. De NKBV feliciteert Bas en Danny en hun expeditieteam. 

Op 3 juni vertrokken Bas en Danny met Ruud Rotte en Menno Schokker op expeditie naar het Hindu Raj gebergte in Pakistan. Doel van de expeditie was de nog nooit eerder beklommen Kachqiant (6.015 m). Het beklimmen van de berg is niet eenvoudig, zo hebben de vier ook ondervonden. De Kachqiant is een ijzige piramide met een scherpe graat, wat het beklimmen van de berg lastig maakt.  

Eerdere poging

Tijdens een eerdere poging om de top te bereiken, moest het team voortijdig omdraaien vanwege slechte sneeuwcondities en de zeer koude wind. Op Facebook schrijft het team; “we hebben veel geleerd van deze poging, dus verschillende technieken gaan ons de volgende keer helpen”. Een extra kamp, veel voedsel en dikke donsjassen waren onderdeel van de nieuwe tactiek. Om 2.30 uur 's nachts verlieten ze hun kamp op 5.500 m. Na een lastige route door poederige sneeuw en over keihard ijs, bereikten ze om 16.00 uur de top. 

Lees meer over de Kachqiant expeditie op de expeditiewebsite of Facebook van het team.


De beklimming van de 6.015 m hoge Kachqiant en Bas en Danny op de top. Foto: Pakistan Expedition

Deze expeditie wordt mede mogelijk gemaakt door de Klimwinkel. Daarnaast wordt de expeditie financieel ondersteund door de CEAT/NKBV.