MENU

Internationale wedstrijden

Tijdens internationale klim en boulderwedstrijden komen de beste klimmers ter wereld in actie.

Deze topsport wedstrijden worden georganiseerd door de International Federation of Sport Climbing (IFSC) in samenwerking met sportbonden. De NKBV is aangesloten bij de IFSC en is dus een samenwerkingspartner van de IFSC bij het organiseren van internationale wedstrijden. Internationale wedstrijden worden georganiseerd in de disciplines Lead, Boulder en Speed en deelnemers klimmen in een of meerdere disciplines. Sinds 2017 wordt ook een gecombineerde ranking bijgehouden. Dit omdat tijdens de Olympische Spelen in Tokio in 2020 een wedstrijd wordt georganiseerd waar de beste klimmer op alledrie de disciplines wint.

Hoeveel wedstrijden zijn er?

Het internationale wedstrijdseizoen loopt ongeveer van april tot oktober en bestaat uit Europese en Mondiale wedstrijden en kampioenschappen voor jeugd, volwassenen en paraklimmers. Er zijn dus behoorlijk veel internationale wedstrijden. Kijk hier voor de  internationale wedstrijdkalender.

Wie kan er meedoen aan een internationale wedstrijd?

Leden van het Nederlands Team Sportklimmen worden uitgezonden naar internationale wedstrijden.

Hoe kan ik de wedstrijden volgen?

Uitslagen kun je bijhouden via de IFSC webpagina of de IFSC app. Voor elke discipline heb je een gratis app. Daarnaast wordt er vaak een livestream uitgezonden via de IFSC pagina.