MENU

Een leven lang naar de bergen

Genieten van de bergen is het mooiste wat er is. Zeker als je een leven lang fit genoeg bent om die prachtige huttentocht, die je altijd nog eens wilde wandelen, gewoon kunt maken. Toch is dit niet voor alle NKBV-leden mogelijk. Oudere leden voelen zich soms onzeker over hun fysieke en/of medische conditie en twijfelen of ze nog wel de bergen in kunnen. Terwijl dit vaak nog prima mogelijk is! Om deze leden te helpen, organiseert de NKBV het project Fit & Vitaal.

We begeleiden een groep oudere leden in de voorbereiding en het maken een huttentocht in de Alpen. Deze groep wordt op medisch en fysiek vlak begeleid door de Medische Commissie i.s.m. NKBV-Sectie Masters, met als hoogtepunt een gezamenlijke huttentocht. In 2021 is het project van start gegaan en heeft de Medische Commisie samen met Jonas Föllmi de groep fysiek begeleid. In september heeft de groep onder begeleiding van NKBV-tochtleiders en een sportarts de huttentocht in de Jungfrau Regio gemaakt. Lees het ervaringsverhaal. In samenwerking met SNP bieden we nu standplaatstochten aan voor deze doelgroep.

Voorbereiding

Thuis kan je al veel oefeningen doen om je optimaal voor te bereiden op je volgende bergwandelvakantie. We helpen je op weg met trainingsschema's en specifieke oefeningen zodat je jouw belastbaarheid verhoogt en je fit de bergen in gaat.

Trainingsschema

Op huttentocht

Bergwandeltechniek

Uithoudingsvermogen verbeteren