MENU

Een leven lang naar de bergen

Genieten van de bergen is het mooiste wat er is. Zeker als je een leven lang fit genoeg bent om die prachtige huttentocht, die je altijd nog eens wilde wandelen, gewoon kunt maken. Toch is dit niet voor alle NKBV-leden mogelijk. Oudere leden voelen zich soms onzeker over hun fysieke en/of medische conditie en twijfelen of ze nog wel de bergen in kunnen. Terwijl dit vaak nog prima mogelijk is! Om deze leden te helpen, organiseert de NKBV het project Fit & Vitaal.Fit & Vitaal

Dit jaar zijn we gestart met het begeleiden van een groep oudere leden in de voorbereiding en het maken een huttentocht in de Alpen. Deze groep wordt op medisch en fysiek vlak begeleid door de Medische Commissie i.s.m. NKBV 50 Plus, met als hoogtepunt een gezamenlijke huttentocht in 2020. Eind 2019 kregen we bijna 100 inschrijvingen voor dit project en maakten we kennis met een deel van deze groep tijdens een wandeldag.

Wandeldag Kamerik

Voor iedereen die niet tot de pilot groep behoort hebben we aan de hand van de bevindingen in deze groep speciale trainingschema's en reizen ontwikkeld zodat je toch (weer) de bergen in kan gaan!

In 2021 is het project van start gegaan en heeft de Medische Commisie samen met Jonas Föllmi de groep fysiek begeleid. In september heeft de groep onder begeleiding van NKBV-tochtleiders en een sportarts de huttentocht in de Jungfrau Regio gemaakt. Je kunt deze lichte huttentocht nu boeken op Bergsportreizen.nl.

Voorbereiding

Thuis kan je al veel oefeningen doen om je optimaal voor te bereiden op je volgende bergwandelvakantie. We helpen je op weg met trainingsschema's en specifieke oefeningen zodat je jouw belastbaarheid verhoogt en je fit de bergen in gaat.

Trainingsschema

Op huttentocht

Bergwandeltechniek

Uithoudingsvermogen verbeteren

Bergsportreizen

De Fit & Vitaal reis kun je nu boeken op Bergsportreizen.nl. Dit is een reis voor leden die wel graag de bergen in willen en het liever wat rustiger aan doen. Deze reis kenmerkt zich door een rustiger looptempo en minder zware tocht.

Huttentocht