MENU

Poets tickmarks weg

5. Bij de rots... poets je na het klimmen magnesium en tickmarks weg.

Overdaad schaadt. Dat geldt ook voor het magnesium op de grepen. Na het klimmen poets je tegelijkertijd met het verwijderen van de setjes ook de grepen schoon. Het zorgt ervoor dat de klimmer die na jou komt weer optimale wrijving heeft en het voorkomt dat de magnesium in overhangen een dikke koek vormt die bijna niet meer te verwijderen is. Iedereen die met magnesium klimt heeft een borstel aan de gordel hangen.

Nat zandsteen is vele malen breekbaarder dan droog zandsteen. Het heeft geen zin nat zandsteen oppervlakkig droog te maken met magnesium als de onderliggende rots verzadigd is met water. Wacht tot de rots droog is en ga dan pas klimmen.

Tickmarks zijn veel klimmers en boulderaars een doorn in het oog. Het maakt on sight klimmen een stuk minder interessant. Poets jouw en andermans tickmarks weg nadat je je route geklommen hebt.

Maak je schoenen voor het klimmen en boulderen zorgvuldig schoon. De drek onder aan je schoen polijst de treden.

Wees een goede gast

De NKBV vindt het belangrijk dat als we buitenklimmen in andere landen promoten, we ook met klimmers delen hoe je je als een goede gast gedraagt in de rotsen. Er zijn daarom een aantal regels waaraan we je vragen om je als ambassadeur van de sport te houden. Zo werken we er met zijn allen aan dat we in de mooie klimgebieden in de buurt van Nederland kunnen blijven klimmen. Met een positieve, vriendelijke en meedenkende houding komen we het verst!

terug naar de 11 regels