MENU

Parkeer op toegestane plaatsen

1. Bij de rots... parkeer je alleen op de toegestane parkeerplaatsen, en blokkeer je geen bospaden of landbouwwegen.

Weinig is zo hinderlijk voor lokale bewoners, jagers en boeren als verkeerd geparkeerde auto’s van (buitenlandse) bezoekers. Het hindert ze bij hun werk en dagelijkse bezigheden. Nog erger is het als de toegang tot het bos geblokkeerd wordt en de brandweer of boswachter bij bosbrand gehinderd wordt.

Parkeer alleen op de toegestane parkeerplaatsen. Welke dat zijn kan in de loop der tijd veranderen; stel je daarom op de hoogte van de actuele regels en baseer je niet alleen op een vele jaren oude topo. Is de parking vol? Dan zul je verderop moeten parkeren. Zet de toegang tot een gebied niet op het spel door egoïstisch je auto te parkeren terwijl je weet dat het niet kan of mag.

Wees een goede gast

De NKBV promoot het buitenklimmen in andere landen. Daar hoort bij dat we met klimmers delen hoe je je als een goede gast in de rotsen gedraagt. Check onze 11 tips om een goede ambassadeur van de sport te zijn. Met een positieve, vriendelijke en meedenkende houding voorkomen we problemen en kunnen we in de mooie klimgebieden rondom Nederland blijven klimmen.

TERUG NAAR DE 11 tips