MENU

Maak gebruik van lokale horeca

11. Na het klimmen... maak je gebruik van de lokale horeca.

Klimmers zijn meestal (nog) geen belangrijke economische factor. Wildkamperen en al je eten van huis meenemen draagt niet bij aan de acceptatie van de sport. Wanneer er echter lokaal duidelijk wordt dat klimmers ook bij kunnen dragen aan de plaatselijke economie dan worden we wellicht ooit met open armen ontvangen. Koop daarom voor je klimt lokaal je pain au chocolat of je Kuchen en ga na het klimmen naar de pizzeria, de friture of aan de gutbürgerliche Küche!

Wees een goede gast

De NKBV vindt het belangrijk dat als we buitenklimmen in andere landen promoten, we ook met klimmers delen hoe je je als een goede gast gedraagt in de rotsen. Er zijn daarom een aantal regels waaraan we je vragen om je als ambassadeur van de sport te houden. Zo werken we er met zijn allen aan dat we in de mooie klimgebieden in de buurt van Nederland kunnen blijven klimmen. Met een positieve, vriendelijke en meedenkende houding komen we het verst!

terug naar de 11 regels