MENU

zwitserland

Denk je aan Zwitserland, dan denk je aan bergen. Dat is zo gek niet want met meer dan 200 bergen boven de drieduizend meter, de langste gletsjer van de Alpen, wel 7000 meren en ruim 65.000 (!) kilometer aan bewegwijzerde wandelpaden is Zwitserland een walhalla voor iedere alpinist en bergwandelaar. Iconische bergen als Matterhorn, de Eiger en Jungfrau trekken bergsporters van over de hele wereld aan. De Matterhorn, die eruitziet zoals een kind een berg tekent, is niet voor niets het nationale symbool van Zwitserland. Maar de Zwitserse bergen hebben veel meer te bieden dan alleen die indrukwekkende giganten. Meer dan de helft van Zwitserland wordt bedekt door de Alpen met bekende bergregio's als het Berner Oberland, de Walliser Alpen en Graubünden. Dat de Zwitsers erg trots zijn op hun bergen, vind je terug in de manier waarop zij er mee omgaan. Milieu en recycling in de natuur staan hier op een hoog niveau.

Wat maakt Zwitserland zo bijzonder

Op welk niveau je ook bergwandelt, je vindt in het haast onuitputtelijke aanbod aan wandelroutes in Zwitserland zeker een tocht die bij je past. En altijd in een schitterend decor want het berglandschap wisselt voortdurend. Je gaat over bergkammen, langs gletsjers, door glooiende bergweiden richting lager gelegen authentieke dorpjes met klassieke huizen met de altijd uitbundig bloeiende geraniums. Toegegeven; de ‘grand old lady’ van de bergsport is niet goedkoop maar daar krijg je dan wel een ongeëvenaarde bergwereld voor terug. De vele kabelbanen, gele postbussen en rode treinen in Zwitserland lopen stipt als een Zwitsers horloge en zorgen dat je je makkelijk kunt verplaatsen. Bijna nergens is de bewegwijzering zo goed als in Zwitserland.

Om je verder te inspireren hebben we hieronder hebben we een aantal van de mooiste bergregio’s in Zwitserland uitgelicht.

Suggesties

Vind een tocht die bij jou past

{* tour.title *}
{* translateDifficulty(tour.rating.difficulty) *}
{* tour.category.name *}
{* formatTime(tour.time.min) *} uur
{* formatKilometers(tour.length) *} km
{* tour.elevation.maxAltitude *} m
{* tour.elevation.minAltitude *} m
Bekijk tocht