MENU

Zwitserland
Uri

Uri

Het kanton Uri ligt in het centrale deel van Zwitserland, omgeven door het Meer van Luzern in het noorden en de Gotthardpas in het zuiden. De bergen vormen de hoofdattractie van Uri. Het Zwitserse kanton ligt immers volledig in de Alpen en is hiermee een walhalla voor iedere bergsportliefhebber of wandelaar.

Veelzijdig

Uri fascineert door zijn veelzijdigheid: van de milde, zuidelijke oevers van de Urnersee tot de sneeuwvelden van de majestueuze drieduizenders. Hiertussen vind je romantische dorpjes die vaak geklasseerd staan als erfgoed. In de dorpen lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan; koebellen weerklinken als enige geluid in de vallei. Ondanks de rust en stilte die hier heersen, is Uri een ideale bestemming om actief de bergen in te trekken. Van wintersport tot hiken en mountainbiken, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Bergen

Waar je je ook begeeft, in Uri zit je altijd in de bergen. De regio telt ruim 20 toppen boven de 3.000 meter, waaronder de hoogste berg van Uri; de Dammanstock (3630 m). Andere giganten binnen het gebied zijn de Galenstock, Piz Badus en de Sustenhorn. Tussen de bergreuzen liggen idyllische dalen en valleien.

De wandel- en bergsportmogelijkheden in Uri zijn onbeperkt. Vanaf de Oberalppass, Windenkammer, Golzern en Amsteg vangen diverse dagwandelingen aan.

Huttentochten

Wie het echte Alpenleven wil ervaren kan deelnemen aan een meerdaagse wandeltocht van hut naar hut. Hoog in de bergen ben je echt weg van alles.

Zo is er de ‘Alpenkranz Uri’. Dit is een langeafstandsroute van maar liefst 38 etappes die alle accommodaties van de Urner Alpen met elkaar verbindt. Dagenlang ben je alleen maar omringd door bergen, almen, ruig kalkgesteente en al het moois dat Uri te bieden heeft.

Een andere mooie huttentocht is de 5-Hüttenpanoramaweg, die je via zowel een rood-wit als een moeilijkere blauw-wit gemarkeerde route kunt volgen. Tijdens de tocht kom je voorbij de Salbithütte, die onderdak biedt aan 60 mensen.

In de nabijheid van de Salbithut vind je een spectaculaire oversteek over de Salbitbrücke; een hangbrug op 2380 meter hoogte. Vroeger werd deze de Triftbrug genoemd. Met haar 65 cm brede plankjes bungelt ze boven een duizelingwekkende kloof van 150 meter diep. Alleen voor waaghalzen dus! De bergen in deze omgeving bieden trouwens nog meer uitdaging, zoals de 35 meter lange stalen ladder even verderop.

Toon meer
Wat vind jij van dit gebied?
Verstuur
Forum

Uri, Zwitserland

Bekijk de topics over dit gebied

Afstand vanaf Utrecht

862 km

Utrecht

Panoramaweg in Uri

Blog over de 5-Hütten-Panoramaweg

Lees meer

Bekijk de lokale website

Bekijk de lokale website voor meer informatie

Bekijk website

Zoek een bestemming in Uri

Wat wil je doen?
Kies een bestemming in Uri
Niveau
Licht
Middel
Zwaar
Afstand
km
km
Duur
uur
uur
Eigenschappen
{* property.name *}Helaas...

Er zijn geen resultaten gevonden voor jouw zoekopdracht.

{* tour.title *} {* tour.startingPointDescr *}
{* translateDifficulty(tour.rating.difficulty) *}
{* translateCategory(tour.category.name) *}
{* formatTime(tour.time.min) *} uur
{* formatKilometers(tour.length) *} km
{* tour.elevation.maxAltitude *} m
{* tour.elevation.minAltitude *} m
Bekijk tocht